Lokstallarna

Karlshamns kultur- och föreningshus

I de gamla lokverkstäderna finns spännande lokaler för möten, upplevelser, sceniska föreställningar och konst. Aktiviteterna lockar årligen cirka 100 000 besökare. Huset drivs av Kultur Karlshamn.

Verksamheter i huset är:

  • Teatersmedjan, en amatörteaterförening med stor verksamhet för barn, ungdomar och vuxna
  • Musikforum, en musikförening med replokaler för rockband och andra musikintresserade
  • Sandelius Kultur & Nöje, en fri teatergrupp
  • Café Stinsen, café som är öppet för verksamheterna i Lokstallarna, den som hyr lokal för arrangemang eller möten samt för alla anställda i Karlshamns kommun
  • Teatergarderoben, en samling av scenkläder från olika produktioner i Karlshamn
  • Regionteatern Blekinge Kronoberg, en internationell dansscen för innovativ och koreografisk scenkonst med verksamhet för barn, ungdomar och vuxna

Lokstallarna har lokaler med attityd och en spännande och inbjudande atmosfär. Här finns scener och rum lämpliga för teater, musik, utställningar, föreläsningar och fester. Det finns även mindre mötesrum och en skaparverkstad.

Lokalerna kan hyras för olika event och arrangemang. Karlshamns Riksteaterförening, Kammarmusikföreningen Pro Musica och Karlshamns musikskola är exempel på kulturföreningar som regelbundet vistas i lokaler i Lokstallarna för publika evenemang.
Kultur Karlshamn arrangerar författarkvällar, föreläsningar, utställningar och familjeföreställningar i lokalerna och i Skaparverkstan hålls bildkurser för barn. Lokstallarna huserar också stora konferenser, utbildningar och företagsaktiviteter.

Vill du boka lokal i Lokstallarna?
Kontakta Servicecenter, Karlshamns kommun på telefon 0454-810 00.
Vill du se när lokalerna är lediga och få mer information om regler, taxor och avgifter så hittar du mer information på Fritidsenhetens lokalbokningssida.

Vill du nå Café Stinsen?
Café Stinsen är öppet för verksamheterna i Lokstallarna, den som hyr lokal för arrangemang eller möten och för alla anställda i Karlshamns kommun. Hos Café Stinsen är det möjligt att boka fika, lunch och buffé, telefon 076-618 86 79.

Teatergarderoben
Teatergarderoben är en samling av scenkläder från olika produktioner i Karlshamn. Här kan roliga, festliga och annorlunda kläder hyras för fest och teater.
Uthyrningen sköts av Teatersmedjan, telefon 070-591 88 06.

Information om lokalens tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Lokalerna är tillgänglighetsanpassade, tillgänglighetsanpassad toalett finns. Arrangemang ska ha ljudförstärkning med högtalare. Arrangemang kan vara ljussatta. För frågor om tillgängligheten, kontakta Lokstallarna.