Ett sommarjobb som gör skillnad!

Är du på jakt efter sommarjobb? Vill du göra skillnad i vardagen på riktigt? Varje sommar letar vi efter semestervikarier som ska hjälpa oss att hålla verksamheten igång när ordinarie personal är lediga.

Inom kommunen finns det olika yrkesgrupper som på olika sätt är med och skapar en trivsam och trygg vardag för dem som bor i vår kommun. De flesta av våra sommarjobb hittar du inom vård och omsorg, där du blir en del av en trygg vardag för de invånare som behöver lite extra stöd. Men vi behöver också sommarjobbare som andra verksamhetsområden, det kan till exempel vara allt från att hålla rent och snyggt på gator, torg och grönområden till att sätta mat på borden inom omsorgen.

Här får du värdefulla erfarenheter att ta med dig in i din framtida karriär – eller kanske till och med en fot in på din framtida arbetsplats?

Sommarjobba inom vård och omsorg

Inom vård och omsorg får du möjlighet att göra skillnad för människor som behöver stöd – varje dag.

Vill du sommarjobba inom omsorgen? Vi söker semestervikarier till:

  • hemtjänsten
  • Kompassens korttidsenhet
  • särskilt boende (eller äldreboende som det ofta kallas till vardags)
  • assistans för personer med funktionsnedsättning (LSS).

Eller passar din kompetens bättre inom vården? Vår hälso- och sjukvårdsorganisation söker:

  • sjuksköterskor
  • sjuksköterskestuderande från termin 4
  • undersköterskor.

Sommar och semester för vår vanliga personal innebär många nya ansikten för de invånare som behöver stöd och hjälp i vardagen. Vill du hjälpa till att göra sommaren trygg och trevlig för Karlshamns äldre invånare, eller för personer som har en fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning? De behöver hjälp med vardagliga uppgifter och stöd för att kunna leva ett aktivt liv.

Ett gott hjärta är vad som krävs i omsorgen

Det är bra om du har erfarenhet av omvårdnad eller pedagogiskt arbete, men det är inget krav. Självklart får du en introduktion innan du börjar jobba, och du har alltid stöd från mer erfarna kollegor längs vägen.

Du måste ha fyllt 18 år för de flesta sommarjobben inom vård och omsorg, men det finns också sommarjobb för dig som läser på gymnasiet! På vissa arbetsplatser behöver du ha körkort, eller kunna cykla. Dokumentation och kommunikation är en viktig del av det dagliga arbetet vilket innebär att du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Du behövs främst från mitten av juni till slutet av augusti. Ditt schema kan innefatta arbetspass på dagar, kvällar eller nätter under vardagar och helger, det beror på vilken arbetsplats du ska sommarjobba på.

Sommarjobba inom tekniska verksamheten

Tekniska verksamheten arbetar bland annat med skötseln av kommunens parker, gator, tomter, hamnar och grönområdet. Det är de som ser till att kommunen är hel och ren!

Här kan du sommarjobba med att:

  • rensa ogräs, klippa gräs och plantera
  • köra maskiner och redskap som används till slaghackning, gräsklippning och fräsning av grusgångar
  • hålla rent och snyggt i kommunens småbåtshamnar och skärgård.

Sök sommarjobbet här!

Här hittar du aktuella semestervikariat:

Semestervikarie som biståndshandläggare

Semestervikarier till omsorgen (hemtjänst, äldreboende, LSS)

Semestervikarie till Stödboendet Fyren (ungdomar 16-21 år)

Semestervikarier till måltidsservice

Semestervikarier till Väggabadet (badvakter)

 

Som vanligt hittar du alla våra lediga jobb här:

Lediga jobb inom kommunen