Mörrums skola

Årskurs: F-6

Antal elever: Cirka 455

Driftsform: Kommunal

Öppettider:

Expedition:
Måndag – onsdag, fredag 08:00-16:00
Torsdag 08:00-10:00

Fritidshem måndag – fredag 06:15-18:15

Telefon

Om skolan

Mörrums samhälle ligger naturskönt utefter Mörrumsåns stränder. Sportfisket efter lax är det som har gjort Mörrum mest känt. Hit kommer turister från när och fjärran under hela fiskesäsongen.
I samhället finns möjlighet att bo både i flerfamiljshus och villa. Välkända industrier, som ger många arbetstillfällen, är Södra Cells pappersmassefabrik och IFÖ Sanitär.

Mörrum präglas av ett rikt föreningsliv. Barnen och ungdomarna tas väl om hand. Det ges möjligheter att utöva fotboll, handboll, ishockey, badminton, bordtennis, konståkning, scouting, amerikansk fotboll, gymnastik m m.

Mörrums skola är en helt nybyggd skola som är byggd för att möta framtidens elever. Här går elever från förskoleklass till åk 6. Varje årskurs har en egen hemvist för att skapa en trygg miljö och här ryms både undervisning och fritids. Våra enheter är utrustade med den senaste digitala tekniken och alla elever från åk 1 har tillgång till en egen Chromebook.

Vårt värdegrundsarbete utgår från skolan vision ”Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden” och skolans EKG (engagemang, kunskap och glädje).

Vi vill skapa en skola där elever och personal mår bra såväl fysiskt, psykiskt och socialt. En skola som arbetar aktivt med att tillgodose och stärka de olika delarna av hälsa ökar möjligheterna för att få en bra och fungerande skola som helhet, då det finns ett tydligt samband mellan hälsa och lärande. Skolan deltar i den riksomfattande satsningen kring Rörelse i skolan.