Välkomstceremoni för nya svenska medborgare

Karlshamns kommunfullmäktige välkomnar dig som blivit svensk medborgare det senaste året och som är bosatt i Karlshamns kommun.

Vi hoppas att du kommer att trivas och kunna bidra till att Karlshamn blir en ännu bättre plats att leva på och verka i.

Kommunfullmäktiges ordförande Björn Tenland Nurhadi (SD) skickar ett välkomstbrev i december tillsammans med en liten gåva till samtliga Karlshamnsbor som har blivit nya svenska medborgare under perioden oktober 2021 till oktober 2022.

Vi har även laddat upp en inspelad välkomsthälsning här på vår webbsida tillsammans med en film om  kommunens kultur- och fritidsverksamhet. Hoppas du blir inspirerad till att upptäcka något nytt i vår vackra kommun.

Grattis till ditt svenska medborgarskap!

Förutom det rika utbud av kultur- och fritidsaktiviteter som lyfts fram i filmen vill vi också tipsa dig som är mellan 10 och 21 år om våra fem fritidsgårdar där du själv kan vara med och forma det du vill göra. Kanske vill du starta ett band, gå på filmkväll, jobba med olika projekt, skapa, spela spel eller bara sitta och prata. Hos oss är du välkommen och alla aktiviteter är kostnadsfria.

Fritidsgårdarna finns i centrala Karlshamn, Asarum, Hällaryd, Mörrum och Svängsta.