Om Campus Karlshamn

Campus Karlshamn ägs och drivs av Karlshamns kommun. Här lägger vi grunden för en kreativ mötesplats för näringsliv och studenter!

Vi erbjuder eftergymnasiala utbildningar i samarbete med högskolor, universitet och yrkeshögskolor. Studenterna finns på plats här i Campus Karlshamns lokaler på Östra piren där de tillsammans med andra studerande följer direktsända föreläsningar från sin utbildningsanordnare.

Målet är att Campus Karlshamn ska vara med och lösa delar av den kompetensbrist som finns, särskilt inom tillverkningsindustrin men även inom andra bristyrken. Vi samarbetar med flera lärosäten och kan därför vara med och påverka inriktningen på utbildningarna utifrån det lokala näringslivets och våra egna behov.

Samarbetet med näringslivet och föreningslivet är centrala delar för att skapa ett levande campus. Våra studenter är inte bara här för att studera – de ska också leva livet med allt vad Karlshamn har att erbjuda i form av kultur, fritid, idrott, natur och nöjen. Självklart vill vi att de ska trivas här i kommunen så att de stannar kvar här för att jobba och bo!