Körtillstånd under Östersjöfestivalen

Vägar i centrala Karlshamn spärras av under Östersjöfestivalen den 17–20 juli 2024 för att skydda festivalbesökare från biltrafik. Du som bor eller driver företag inom det avspärrade området kan söka tillstånd för att köra in och ut ur området under vissa tider.

Vi placerar ut inkörningshinder runt delar av festivalområdet med fyra gater där trafik med tillstånd kan köra in och ut ur området mellan klockan 04:00 och 17:00 under festivaldagarna. På kartan ser du var de fyra gaterna är placerade, och de gröna linjerna visar vilka gator som är avspärrade:

Karta över området (öppnas i nytt fönster)

Körtillstånd för boende inom festivalområdet

Du som bor inom det avspärrade området kan ansöka om ett körtillstånd som ger dig möjlighet att köra till och från din bostad under festivalen. Körtillståndet gäller inte för parkering.

Körtillståndet kopplas till ett specifikt registreringsnummer, och du ansöker via en e-tjänst:

Ansök om körtillstånd under Östersjöfestivalen (boende) 

När ansökan om körtillstånd har godkänts får du en bekräftelse via post eller e-post. Körtillståndet kan sedan skickas hem med posten, eller hämtas i Karlshamns kommuns Servicecenter i Rådhuset.

Körtillstånd för näringsidkare i centrum

Du som har ett företag i centrala Karlshamn och behöver kunna använda din företagsbil inom det avstängda området kan ansöka om ett körtillstånd för servicefordon. Körtillståndet ger dig möjlighet att köra till och från din verksamhet inom Karlshamns centrala delar, men tillståndet gäller inte för parkering. Varje körtillstånd kopplas till ett specifikt registreringsnummer.

Kom ihåg att även informera transportföretag som ska leverera saker till ditt företag under festivalen att de behöver ha körtillstånd.

Vi behöver få in din ansökan senast den 10 juli 2024. Uppge följande uppgifter när du ansöker:

  • Företagsnamn
  • Kontaktperson (för- och efternamn), telefonnummer samt e-postadress
  • Fordonets registreringsnummer

Ansök via e-post i första hand, och i andra hand via telefon:

Alessandro Orefice
alessandro.orefice@karlshamn.se
0454-56 34 54

Frida Gustavsson
frida.gustavsson@karlshamn.se
0454-816 05

När ansökan om körtillstånd har godkänts får du en bekräftelse via e-post. Körtillståndet kan sedan hämtas i Karlshamns kommuns Servicecenter i Rådhuset.