Näringsliv

Karlshamn ❤ Näringsliv = Sant.

Det ska vara enkelt att driva företag i Karlshamns kommun. Vi vill att du som företagare ska ha de bästa förutsättningarna som finns för att starta, driva och utveckla just ditt företag. Vi på Näringslivsenheten brinner för att skapa ett riktigt gott företagsklimat – det gör vi bäst kommun och näringsliv tillsammans!

Här på vår sida hittar du som företagare mycket värdefull information. Hur du gör om du vill starta företag, vilka tillstånd ditt företag behöver söka och hur du lämnar anbud till våra upphandlingar med mera. Kan vi hjälpa dig ytterligare så är du alltid välkommen att kontakta oss via mail eller telefon. Vi finns här för att serva er!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att ta del av aktuell näringslivsinformation.

Nyheter från Näringslivsenheten

Used for the like, share, comment, and reaction icons

Nu kan du läsa den senaste stafettintervjun!

Denna gång skickar Cecilia Fredriksson vidare stafettpinnen till Danny Carlsson på Blekinge Business Club! 👏

⭐ Vad roligt att du vill vara med i vår stafettintervjuserie! Berätta för dom som inte vet. Vem är Danny Carlson och vad erbjuder Blekinge Business Club (BBC)?

Jag är 44 år och ursprungligen från Olofström. Jobbat med service, sälj och marknadsföring hela mitt vuxna liv. Blekinge Business Club är ett kontorshotell och affärsnätverk med det lilla extra. Vi ska vara exklusiva, hälsosamma och affärsdrivna. Vi vill på ett naturligt och avslappnat sätt skapa relationer mellan företag som leder till förtroende och affärer. Här finns 14 kontor, 16 CO-Workingplatser, 3 konferensrum, gym, relaxavdelning, 3 padelbanor, shuffleboard, pingis, biljard, Lounge med restaurang.

⭐ Hur växte idéen med BBC fram?

Jag bodde tidigare i Växjö och jobbade mycket med den väldigt proffsiga reklambyrån Advisory som byggt ett Advisory Business Club. Vi började ta fram ett förslag för Karlshamn ihop men det blev sen att jag driver Karlshamn själv. Jag i min tur sålde in konceptet till PMB som letade nytt huvudkontor. De byggde och äger fastigheten medans jag hyr våning 1 och 2 och driver Blekinge Business Club. PMB Har sitt huvudkontor på våning 3.

⭐ Ibland måste man stanna upp och drömma om framtiden. Försök beskriva var du hoppas BBC är samt vad du sysslar med om vi lyfter blicken och tittar 10 år framåt i tiden.

Jag älskar det jag gör nu och konceptet jag jobbar med så utan tvekan hoppas jag få bygga och driva fler Business Club runt om i landet.

⭐ Tack snälla för dina svar. Nu undrar vi vilken företagare i Karlshamns kommun du vill skicka vidare stafettpinnen till.

Jag vill lämna över den till Arto Körkkö på Larmsec Syd.
... Se merse mindre

Nu kan du läsa den senaste stafettintervjun!Denna gång skickar Cecilia Fredriksson vidare stafettpinnen till Danny Carlsson på Blekinge Business Club! 👏⭐ Vad roligt att du vill vara med i vår stafettintervjuserie! Berätta för dom som inte vet. Vem är Danny Carlson och vad erbjuder Blekinge Business Club (BBC)?Jag är 44 år och ursprungligen från Olofström. Jobbat med service, sälj och marknadsföring hela mitt vuxna liv. Blekinge Business Club är ett kontorshotell och affärsnätverk med det lilla extra. Vi ska vara exklusiva, hälsosamma och affärsdrivna.  Vi vill på ett naturligt och avslappnat sätt skapa relationer mellan företag som leder till förtroende och affärer. Här finns 14 kontor, 16 CO-Workingplatser, 3 konferensrum, gym, relaxavdelning, 3 padelbanor, shuffleboard, pingis, biljard, Lounge med restaurang.⭐ Hur växte idéen med BBC fram?
Jag bodde tidigare i Växjö och jobbade mycket med den väldigt proffsiga reklambyrån Advisory som byggt ett  Advisory Business Club. Vi började ta fram ett förslag för Karlshamn ihop men det blev sen att jag driver Karlshamn själv. Jag i min tur sålde in konceptet till PMB som letade nytt huvudkontor. De byggde och äger fastigheten medans jag hyr våning 1 och 2 och driver Blekinge Business Club. PMB Har sitt huvudkontor på våning 3.⭐ Ibland måste man stanna upp och drömma om framtiden. Försök beskriva var du hoppas BBC är samt vad du sysslar med om vi lyfter blicken och tittar 10 år framåt i tiden.Jag älskar det jag gör nu och konceptet jag jobbar med så utan tvekan hoppas jag få bygga och driva fler Business Club runt om i landet.⭐ Tack snälla för dina svar. Nu undrar vi vilken företagare i Karlshamns kommun du vill skicka vidare stafettpinnen till.Jag vill lämna över den till Arto Körkkö på Larmsec Syd.

ETABLERING

I juni öppnar Texas longhorn upp dörrarna på Rådhusgatan. Ett spännande komplement till det fina utbud av restauranger som finns i Karlshamns kommun idag. Vi ställde tre snabba frågor till Fabian Askari. ✅

🌟Varför väljer ni att etablera er i just Karlshamns kommun?

För oss är Karlshamn strategisk rätt stad med tanke på läget och storleken. Sen är Karlshamn en fantastiskt charmig stad med det lilla extra. Vi ser verkligen fram emot att bli en del av utbudet i Karlshamns kommun

🌟Vilket är ditt bästa tips från menyn?

Det var en bra fråga. Det finns mycket att välja mellan men jag får nog välja vår tryffel & bacon burgare.

🌟När öppnar ni upp dörrarna för gäster?

Vi ser vekligen fram emot att hälsa er välkomna in till oss. Öppning kommer ske under Juni månad men vi vågar inte gå ut med datum än.

Vi på Näringslivsenheten hälsar er varmt välkomna hit! 🤩
... Se merse mindre

ETABLERINGI juni öppnar Texas longhorn upp dörrarna på Rådhusgatan. Ett spännande komplement till det fina utbud av restauranger som finns i Karlshamns kommun idag. Vi ställde tre snabba frågor till Fabian Askari. ✅🌟Varför väljer ni att etablera er i just Karlshamns kommun?För oss är Karlshamn strategisk rätt stad med tanke på läget och storleken. Sen är Karlshamn en fantastiskt charmig stad med det lilla extra. Vi ser verkligen fram emot att bli en del av utbudet i Karlshamns kommun🌟Vilket är ditt bästa tips från menyn?Det var en bra fråga. Det finns mycket att välja mellan men jag får nog välja vår tryffel & bacon burgare.🌟När öppnar ni upp dörrarna för gäster?Vi ser vekligen fram emot att hälsa er välkomna in till oss. Öppning kommer ske under Juni månad men vi vågar inte gå ut med datum än.Vi på Näringslivsenheten hälsar er varmt välkomna hit! 🤩Image attachment

Kommentera på facebook

Hoppas det är liknande meny till longhorn restaurangerna med ordentligt kött 👌

Blir kul att testa!

Förra veckan var det UF-mässa och vi känner fortfarande energin från alla unga entreprenörer! 👏

Tack Ung Företagsamhet Blekinge Bromölla för ett bra arrangemang och stort grattis till alla vinnare i respektive tävlingar. 🌟

Ett extra stort grattis till Fondu UF och Quick response UF från Väggaskolan som kommer vara några av företagen som representerar Blekinge/Bromölla vid SM i Ung företagsamhet i tävlingarna årets innovation och årets hantverk. 🫶
... Se merse mindre

Förra veckan var det UF-mässa och vi känner fortfarande energin från alla unga entreprenörer! 👏Tack Ung Företagsamhet Blekinge Bromölla för ett bra arrangemang och stort grattis till alla vinnare i respektive tävlingar. 🌟Ett extra stort grattis till Fondu UF och Quick response UF från Väggaskolan som kommer vara några av företagen som representerar Blekinge/Bromölla vid SM i Ung företagsamhet i tävlingarna årets innovation och årets hantverk. 🫶Image attachmentImage attachment

Kommentera på facebook

Grymt jobbat👏🏼⭐️🤩

🤩👏🏼

KICK-OFF FÖR BESÖKSNÄRINGEN

Sommarsäsongen närmar sig och årets kick-off för besöksnäringen i Blekinge äger rum tisdagen den 9 maj kl 9-13. Detta vill du inte missa, anmäl dig redan idag!🌟

Förra året deltog 60 personer under en inspirerande halvdag. Denna gång ses vi på Kreativum Science Center i Karlshamn där både företag och turismenheter utbyter erbjudanden och material, pratar om satsningar och samarbeten. Vi pratar om möjligheter och utmaningar inför högtrycket, och även om det pågående arbetet med besöksnäringsstrategin.

Vi ses den 9 maj!🌿

Projektet CoTourism bjuder på frukost och lunch.
Anmäl dig här 👉 forms.gle/LCP4voQSkxACevn49
... Se merse mindre

KICK-OFF FÖR BESÖKSNÄRINGENSommarsäsongen närmar sig och årets kick-off för besöksnäringen i Blekinge äger rum tisdagen den 9 maj kl 9-13. Detta vill du inte missa, anmäl dig redan idag!🌟Förra året deltog 60 personer under en inspirerande halvdag. Denna gång ses vi på Kreativum Science Center i Karlshamn där både företag och turismenheter utbyter erbjudanden och material, pratar om satsningar och samarbeten. Vi pratar om möjligheter och utmaningar inför högtrycket, och även om det pågående arbetet med besöksnäringsstrategin.Vi ses den 9 maj!🌿Projektet CoTourism bjuder på frukost och lunch.
Anmäl dig här 👉 https://forms.gle/LCP4voQSkxACevn49

NÄTVERKSLUNCH

Tack till Peter på Karlshamns Golfkrog för utsökt lunch idag. Och tack till Henrik som visade sin nya golfstudio på Karlshamns Golfklubb. Det blev som vanligt en energirik och intressant nätverkslunch.

Tack också till våra samarbetspartners Företagarna Karlshamn och Svenskt Näringsliv Blekinge.

Nästa nätverkslunch är den 25/4, så lägg in det datumet i kalendern redan nu. Vi ses! 🌟
... Se merse mindre

NÄTVERKSLUNCHTack till Peter på Karlshamns Golfkrog för utsökt lunch idag. Och tack till Henrik som visade sin nya golfstudio på Karlshamns Golfklubb. Det blev som vanligt en energirik och intressant nätverkslunch.Tack också till våra samarbetspartners Företagarna Karlshamn och Svenskt Näringsliv Blekinge.Nästa nätverkslunch är den 25/4, så lägg in det datumet i kalendern redan nu. Vi ses! 🌟Image attachmentImage attachment+6Image attachment

Kommentera på facebook

Mycket bra! 😍

Tusen tack för allt och tack för UF-företag, "wettex"!

Vilket gäng! 👍🏻 Trevligt arrangerat av de inblandade vad det verkar - synd att jag missade detta.

Det var både kul o trevligt

Tusen tack för en magisk lunch!☀️

View more comments

NÄTVERKSLUNCH

Upplev, prova och se "Framtidens golfträning",
denna gång besöker vi Karlshamns Golfklubb i Mörrum!
Vi inleder i Klubbhuset med gemensam lunch på Karlshamns Golfkrog. Där får du även senaste aktuellt från Svenskt Näringsliv Blekinge, Företagarna Karlshamn och Näringslivsenheten Karlshamns Kommun.

Dessutom har vi med oss några fina prylar från UF-företag som vi lottar ut bland er som kommer.

Efter lunchen går vi tillsammans till den nya Golfstudion Rangen, där Henrik Wåhlin tar emot oss.
Häng med, Henrik visar oss den helt nyöppnade Golfstudion. Kanske någon får testa?
Missa inte detta, det blir både intressant och kul!

Tid och plats:
Karlshamns Golfklubb i Mörrum, den 21 mars kl 11.30 - 13.00
Lunchen är till självkostnadspris.

Varmt välkommen!

Anmäl er via länken:
app.emarketeer.com/ext/form/survey.php?m=367905a303c8cded694d76e4f2032ce9450bf55&sessid=3032cba2b...
... Se merse mindre

NÄTVERKSLUNCHUpplev, prova och se Framtidens golfträning,
denna gång besöker vi Karlshamns Golfklubb i Mörrum!
Vi inleder i Klubbhuset med gemensam lunch på Karlshamns Golfkrog. Där får du även senaste aktuellt från Svenskt Näringsliv Blekinge, Företagarna Karlshamn och Näringslivsenheten Karlshamns Kommun.Dessutom har vi med oss några fina prylar från UF-företag som vi lottar ut bland er som kommer.Efter lunchen går vi tillsammans till den nya Golfstudion Rangen, där Henrik Wåhlin tar emot oss.
Häng med, Henrik visar oss den helt nyöppnade Golfstudion. Kanske någon får testa?
Missa inte detta, det blir både intressant och kul!Tid och plats:
Karlshamns Golfklubb i Mörrum, den 21 mars kl 11.30 - 13.00
Lunchen är till självkostnadspris.Varmt välkommen!Anmäl er via länken:
https://app.emarketeer.com/ext/form/survey.php?m=367905a303c8cded694d76e4f2032ce9450bf55&sessid=3032cba2bc7fef2646b5063eee6a7046acac2476fb48d267115f8a999899e7b92992&page=0

Kommentera på facebook

Stort tack för fin lunch🙏🙂

FÖRETAGSBESÖK

Idag har vi hälsat på hos Mikael och hans personal på Dahla Gardiner. Ett företag som erbjuder gardintyger, solskyddslösningar och tillbehör.
Här finns också kunskap och resurser för att utföra alla tjänster som kan behövas för att olika fönstermiljöer.

Företaget sysselsätter idag 8 personer och levererar varor och tjänster till stora delar av södra Sverige.

Tusen tack för idag Micke, och fortsatt lycka till med ert företagande! 🌟👌
... Se merse mindre

FÖRETAGSBESÖKIdag har vi hälsat på hos Mikael och hans personal på Dahla Gardiner. Ett företag som erbjuder gardintyger, solskyddslösningar och tillbehör.
Här finns också kunskap och resurser för att utföra alla tjänster som kan behövas för att olika fönstermiljöer.Företaget sysselsätter idag 8 personer och levererar varor och tjänster till stora delar av södra Sverige.Tusen tack för idag Micke, och fortsatt lycka till med ert företagande! 🌟👌Image attachment

UPPHANDLING

En förmiddag där Företagarnas expert på offentlig upphandling träffade oss på näringslivsenheten och våra kollegor som arbetar med upphandling. Vi hade även gäster från Olofströms kommun på plats vilket var trevligt. Det har varit en intressant och lärorik förmiddag. Dialogen mellan kommun och näringsliv är alltid viktig och så även när det gäller offentlig upphandling.

Tack Magnus och Företagarna Karlshamn för idag! 🌟

Har du och ditt företag frågor om upphandling i Karlshamns Kommun? Hör av dig till oss:
Telefon: 045481500
Mail: naringsliv@karlshamn.se
... Se merse mindre

UPPHANDLINGEn förmiddag där Företagarnas expert på offentlig upphandling träffade oss på näringslivsenheten och våra kollegor som arbetar med upphandling. Vi hade även gäster från Olofströms kommun på plats vilket var trevligt. Det har varit en intressant och lärorik förmiddag. Dialogen mellan kommun och näringsliv är alltid viktig och så även när det gäller offentlig upphandling.Tack Magnus och Företagarna Karlshamn för idag! 🌟Har du och ditt företag frågor om upphandling i Karlshamns Kommun? Hör av dig till oss:
Telefon: 045481500
Mail: naringsliv@karlshamn.seImage attachmentImage attachment

Kommentera på facebook

Tack för att vi fick komma och tillsammans diskutera hur vi kan förenkla upphandlingar och få fler företag att vilja lämna anbud

Stefan Olsson skickade vidare stafettpinnen till Cecilia Fredriksson på Hermanssonbolagen! 👏

⭐ Berätta för dom som inte vet, vem är Cecilia Fredriksson och vad gör Hermanssonbolagen?

Jag är del av en familj som äger & förvaltar fastigheter i Blekinge under samlingsnamnet Hermanssonbolagen. Det startades av min pappa Christer Hermansson som köpte sin första fastighet 1974 och nu förvaltar vi ett 50-tal fastigheter i hela länet. Mitt arbete är varierande, administration & bokföring, planering av underhåll & renoveringar samt att hyra ut lägenheter & lokaler. Vi har en egen organisation som tar hand om daglig drift och skötsel medan större jobb köps in av våra lokala partners.

⭐ Vad händer hos er under 2023? Något du vill lyfta fram?

Ett av våra projekt just nu är renoveringen av en fantastisk fastighet på Parkgatan 17 här i Karlshamn. Det kommer att bli 7 underbara lägenheter med härlig läge & havsutsikt. Här jobbar vi med att kunna erbjuda gammal charm i kombination med modern komfort.

⭐ Om du skulle beskriva Karlshamn för någon som inte varit här. Hur skulle du marknadsföra platsen då?

Förutom närheten till både skärgård och vacker skogsmiljö så är staden en härlig kombo av gamla kulturkvarter blandat med mer nybyggda och moderna bostäder. Jag bor tex själv i en ganska nybyggd bostadsrättsförening uppe på ett tak mitt i centrala Karlshamn. Dessutom är vi ju bara 2 timmar från Köpenhamn och Stockholm.

⭐ Tack snälla för dina svar. Nu undrar vi vilken företagare i Karlshamns kommun du vill skicka vidare stafettpinnen till.

Med mitt nyvunna intresse för padel så skickar jag stafettpinnen vidare till Danny Carlsson på Blekinge Business Center.
... Se merse mindre

Stefan Olsson skickade vidare stafettpinnen till Cecilia Fredriksson på Hermanssonbolagen! 👏⭐ Berätta för dom som inte vet, vem är Cecilia Fredriksson och vad gör Hermanssonbolagen?Jag är del av en familj som äger & förvaltar fastigheter i Blekinge under samlingsnamnet Hermanssonbolagen. Det startades av min pappa Christer Hermansson som köpte sin första fastighet 1974 och nu förvaltar vi ett 50-tal fastigheter i hela länet. Mitt arbete är varierande, administration & bokföring, planering av underhåll & renoveringar samt att hyra ut lägenheter & lokaler. Vi har en egen organisation som tar hand om daglig drift och skötsel medan större jobb köps in av våra lokala partners.⭐ Vad händer hos er under 2023? Något du vill lyfta fram?Ett av våra projekt just nu är renoveringen av en fantastisk fastighet på Parkgatan 17 här i Karlshamn. Det kommer att bli 7 underbara lägenheter med härlig läge & havsutsikt. Här jobbar vi med att kunna erbjuda gammal charm i kombination med modern komfort.⭐ Om du skulle beskriva Karlshamn för någon som inte varit här. Hur skulle du marknadsföra platsen då?Förutom närheten till både skärgård och vacker skogsmiljö så är staden en härlig kombo av gamla kulturkvarter blandat med mer nybyggda och moderna bostäder. Jag bor tex själv i en ganska nybyggd bostadsrättsförening uppe på ett tak mitt i centrala Karlshamn. Dessutom är vi ju bara 2 timmar från Köpenhamn och Stockholm.⭐ Tack snälla för dina svar. Nu undrar vi vilken företagare i Karlshamns kommun du vill skicka vidare stafettpinnen till.Med mitt nyvunna intresse för padel så skickar jag stafettpinnen vidare till Danny Carlsson på Blekinge Business Center.
Load more