Om musikskolan

Karlshamns musikskola startade 1962. Vi på musikskolan strävar efter att du ska uppleva musikglädje som överbryggar generationsgränser och musikstilar. Musiken är ett internationellt språk och vart du än hamnar i världen kommer du att ha goda möjligheter att hitta vänner och spelkompisar genom musiken.

Som elev på musikskolan ser vi att du, för att utvecklas, tar ett ansvar för din egen utveckling och lägger tid på hemundervisning och övning.

Projektveckor

Projektveckor är mycket uppskattat och arrangeras 2-3 gånger per läsår. Då blir det ingen ordinarie undervisning enligt musikskolans schema. Istället görs skolkonserter och konserter runt om i kommunen. Julsjung i december är en efterlängtad tradition. Likaså är skolgårdskonserter, glasskonsert på torget och musik på stan mycket uppskattade tilldragelser när vårterminen närmar sig sitt slut. Under vårterminen har Musikskolan de senaste åren samlat alla elever i årskurs 2 och bjudit på barnmusikal på Stadsteatern.

Kontaktuppgifter till musikskolans personal

Ansökan

Ansökan kan göras från och med det år eleven börjar i åk 3, alltså tidigast den 1:e januari i åk 2. Vissa instrument kan erbjudas från åk 2.

Ansökan görs via musikskolans e-tjänst.