Våra torg

Karlshamn har ett stort torg med blomstrande torghandel mitt i stadens centrum. Torget kan användas för försäljning eller evenemang.

Hyra torgplats för försäljning

Ska du använda torgplats för försäljning så kan du teckna hyresavtal för fast plats alternativt hyra en tillfällig plats av kommunen.

Hyra fast torgplats

Att hyra fast torgplats betalas mot faktura som skickas en gång per kvartal. Samtliga avtal gällande torgplats löper på automatisk med 6 månaders förlängning.
Om det finns lediga platser så är det först till kvarn som gäller efter klockan 8.00 varje morgon detta behöver inte anmälas och platserna kan ej bokas i förväg.

Hyra tillfällig torgplats

Det går att hyra tillfällig torgplats efter klockan 08.00 måndag-lördag (dock inte under Östersjöfestivalen som pågår hela vecka 29 och måndag vecka 30). I mån av tillgång på el-platser så går det även att få el mot en extra avgift.

Behöver man el så går det att välja mellan:
10 Ampere
16 Ampere
32 Ampere

Du betalar för den tillfälliga torgplatsen via swish på nummer: 123 626 83 95. Märk swishbetalningen med:

 • Namn
 • Person/ organisationsnummer
 • Torgplatsnummer
 • Eventuell elanslutning (tex 10A)

Torgplats för andra evenemang än försäljning

Ska platsen användas för andra evenemang behöver du dels ett förhandsbesked från kommunen samt ett tillstånd för nyttjande av offentlig plats hos polisen och gör som följer:

 1. Skicka in en förfrågan till kommunen angående förhandsbesked.
 2. När du fått ett förhandsbesked från kommunen så skickar du in en ansökan om polistillstånd.
 3. Efter det att polisen beviljat din ansökan så skickar kommunen tillståndet tillsammans med eventuell faktura för hyran till dig.

Viktig att veta för dig som hyr torgplats

 • På Karlshamns torg är torghandel tillåten för handlare med avtal mellan måndag-fredag klockan 07-16 och lördag klockan 07-15.  OBS! Tiderna för torghandel utökas på försök fram till den sista januari till vardagar mellan klockan 07.00 och 19.00 och lördagar eller helgaftnar mellan klockan 07.00 och 15.00. Åtgärderna görs för att minska trängseln i handeln genom att erbjuda fler timmar för den som vill torghandla under coronatider.
 • Varor och annan utrustning skall vara bortplockad senast en timme efter stängning.
 • Varje handlare ansvarar för att ta med sig sitt avfall och man får inte nyttja de allmänna papperskorgarna som finns i området.
 • Du som hyr fast som tillfällig torgplats är skyldig att genom en väl synlig skylt eller på annat lämpligt sätt visa upp F- skattebevis, namn och organisationsnummer på plats.
 • Elkablar skall märkas upp och placeras på ett sätt att de inte utgör en fara eller ett hinder.