Kompiskortet för dig med funktionsnedsättning

Kompiskortet Blekinge är ett kort som ger dig som har en funktionsnedsättning möjlighet ta del av olika aktiviteter och arrangemang i hela Blekinge tillsammans med en kompis.

Kortet är personligt och kostar inget. Det ger dig möjlighet att ta med dig en kompis som extra stöd, hjälp och sällskap på olika aktiviteter och arrangemang i Blekinge. Du bestämmer själv vem som följer med, det kan till exempel vara en vän, personal eller släkting. Kompisen du tar med dig får fri entré, träningsavgift, medlemskap eller biljett helt beroende på vad arrangören har beslutat ska ingå.

Vem får Kompiskortet?

Du som är 12 år fyllda och har en pågående insats enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller SoL (socialtjänstlagen) i Karlshamns kommun kan ansöka om Kompiskortet.

Hur ansöker jag om Kompiskortet?

Du ansöker om att få Kompiskortet i din hemkommun.
Fyll i en ansökningsblankett och skicka den till:

Karlshamns kommun
Förvaltningen för omsorg och arbetsmarknad
LSS-handläggare
374 81 Karlshamn

Eller via e-post: info@karlshamn.se

I blanketten ska du fylla i namn, adress, personnummer, telefonnummer och e-postadress, om du har någon. Till ansökan ska du också skicka med ett porträttfoto.

Var kan jag använda Kompiskortet?

Kompiskortet gäller hos de aktörer i Blekinge som har anslutit sig. Anslutna aktörer hittar du på respektive kommuns hemsida.

Anslutna aktörer i Karlshamn

Olofström

Sölvesborg

Ronneby

Karlskrona

Har du frågor om Kompiskortet?

Har du frågor om din ansökan eller om dina rättigheter till Kompiskortet, kontakta då din LSS-handläggare direkt, eller kontakta servicecenter och be att få prata med LSS-handläggaren.

Intresserad av att ansluta en förening?

Föreningar, organisationer eller andra aktörer inom kultur- och fritidsområdet i Blekinge kan bli ansluta sig till Kompiskortet.

Fyll i blanketten Anslut förening eller företag till Kompiskortet och skicka in den till:

Karlshamns kommun
Kultur- och fritidsavdelningen
Fritidsenheten
374 81 Karlshamn

Eller via e-post: info@karlshamn.se