Feriearbete för skolungdom

Karlshamns kommun ordnar under sommaren 2023 feriejobb för dig som är 17-18 år och som vill prova på ett av de yrken vi har inom kommunen. Ansök senast den 15 mars 2023.

Varje sommar har vi feriejobb som du som är mellan 17 och 18 år och som bor i Karlshamns kommun kan söka. Här får du under tre veckor prova på ett av de yrken vi har inom kommunen. Det ger dig pengar i fickan, men också en inblick i arbetslivet och vad det innebär att jobba inom kommunens verksamheter. Vi har ferieplatser inom bland annat vård och omsorg, park, vaktmästeri och städ. Vi har också ferieplatser inom fastighetsskötsel hos bostadsbolaget Karlshamnsbostäder.

För att kunna söka ett feriejobb hos Karlshamns kommun krävs att du:

  • bor och är folkbokförd i Karlshamns kommun
  • är född 2004 (men inte fyllt 19 år), 2005 eller 2006
  • inte tidigare har haft feriejobb hos Karlshamns kommun.

Perioder

Sommaren är indelad i tre ferieperioder:

Period 1: 15 juni-30 juni

Period 2: 3 juli-21 juli

Period 3: 24 juli-11 augusti

Arbetstid och lön

Du jobbar 8 timmar per dag under första perioden eftersom den är något kortare på grund av att midsommarafton är en ledig dag. Du som arbetar under period 2 och 3 jobbar 6 timmar per dag.

Lönen är 74 kronor per timme, inklusive semesterersättning.

Ansökan

Skicka in din ansökan senast den 15 mars 2023. Du söker då till alla ferieplatser. Om du är särskilt intresserad av att jobba inom en viss verksamhet får du gärna skriva det i din ansökan.

Skicka in din ansökan här:

Ansökan: Feriejobb 2023

Vi lottar ut feriejobben rangordnat efter ålder. Först i utlottningen ligger de sökanden som är födda 2004 men ännu inte fyllt 19 år. Därefter lottas feriejobben ut bland dem som är födda 2005 och sedan dem som är födda 2006.

Du får svar via mail

Om du blir erbjuden ett feriejobb får du svar till den mailadress du uppgav i ansökan. Se därför till att kolla av din inkorg varje dag, och kolla även skräpposten.

Du som inte får ett feriejobb får alltså inget svar via mail.