Boka kurs

Musikskolan erbjuder en mängd olika sång- och instrumentkurser; exempelvis blås-, stråk-, stränginstrument samt slagverk, sång och piano. Det finns även kurser så som babyrytmik eller kurser som riktar sig till barn med funktionsvariationer.

Du kan söka kurser som är under en hel termin, eller gå enstaka kurser. Terminskurserna är cirka 12-15 lektionstillfällen per termin. Lektionerna sker ungefär en gång per vecka i musikskolans eller grundskolornas lokaler.

Såhär gör du för att boka kurs:

  1. Gå till kurskatalogen
  2. Hitta en kurs du vill boka och tryck på Lägg i kundvagn.
  3. Lägg till fler kurser eller tryck på Gå vidare under kundvagnen längst upp på sidan.
  4. Registrera konto som vårdnadshavare och lägg till ditt/dina barn.
  5. Välj barntill kursen/kurserna som ligger i kundvagnen och tryck på Gå vidare.
  6. Välj betalmetod och slutför köpet. Du kommer att få en bekräftelse skickat till din e-postadress efter avslutat köp.

Här kan du läsa om de olika kurserna:

Hitta på sidan

Kreativt låtskapande

Vill du utveckla din kreativa förmåga? Vill du testa olika sätt att skapa låtar men har svårt att komma igång eller har du någon låt text som behöver en melodi? Oavsett om du har erfarenhet eller inte så är du välkommen!

Till våren startar vi en kurs i kreativt låtskapande. En prestigelös, inspirerande och rolig kurs för dig med låtskrivarintresse. Du får testa och utforska din kreativa sida under 10 tillfällen, där vi kommer att testa en mängd olika övningar och knep för att hitta nya sätt att skapa musik. Genre och stil spelar ingen roll, allt är välkommet!

Tid: Tisdagar klockan 16:30-18:30 med start den 24 januari.
Plats: Stenbackaskolans musiksal i Asarum. Ingång A.
Ansökan: Ansökan är öppen för dig som går på högstadiet eller gymnasiet.

Anmäl dig här.

Cellorytmik (6-8 år)

Cellorytmik för yngre barn, 6-8 år. I små grupper lär vi oss på ett lekfullt och kreativt sätt att spela stråkinstrumentet cello.

Musik-kul (6-8 år)

Genom sång, dans, musiklyssning och lek upptäcker vi musikvärlden. Tillsammans sjunger vi gamla och nya sånger, utforskar ljud och rytmer samt spelar och bygger egna instrument. Musikul är helt enkelt kul med musik.

Sång- och instrumentkurser (9-19 år)

Lär dig att sjunga eller spela ett instrument helt utan krav på förkunskap. Vi erbjuder kurser i följande instrument:

Altfiol
Baryton
Bastuba
Blockflöjt
Cello
Elbas
Fagott
Fiol
Gitarr
Klarinett
Kontrabas
Oboe
Piano
Saxofon
Sång
Trombon
Trummor/slagverk
Trumpet
Tvärflöjt
Valthorn

Babyrytmik

Babyrytmik är ett sätt att ge barnen tillgång till musikens språk och att uppleva sig själva och omvärlden på nya sätt. Här sjunger vi enkla barnvisor, rör oss till musik och spelar på rytminstrument. Du och ditt barn får en fin stund tillsammans med musik, sång, ramsor och rörelse och fokus ligger på anknytningen mellan dig och ditt lilla barn.

Plats: Musikskolan i Karlshamn

Gå till kurskatalogen för mer information

FunkyMusic, för barn i grundsärskolan (Årskurs 1-9 grundsärskolan)

På FunkyMusic får du hålla på med dans, musik och rörelse. Du får även testa på olika instrument tillsammans med lärare. Om du vill kan du komma hit själv, utan ledsagare eller vårdnadshavare, eller så kommer ni hit tillsammans.

Här kan du se en Video om FunkyMusic på youtube.com

Plats: Stenbackaskolans musiksal

Gå till kurskatalogen för mer information

FMT-metoden för barn och unga med skolsvårigheter

FMT-metoden är verktyget i ett ickeverbalt funktionsinriktat utvecklingsfrämjande program för naturlig utveckling. Individen erbjuds särskilt anpassade trummor och cymbaler, och respons ges via specialkomponerade melodisignaler på ett akustiskt piano. Genom FMT-metoden stimuleras barnets kroppskontroll, perceptionsförmåga och kognitiva förmåga.

Dag och tid: Tisdagar efter 16.00. Varje tillfälle är individuellt och varar i 20 minuter. Exakt tid bestämmer vi tillsammans.

Plats: Musiksalen Korpadalsskolan

Gå till kurskatalogen för mer information