kommun

Strejk avblåst – ingen anpassning i våra verksamheter

Det blir inget av den varslade strejken som hade planerats till torsdag morgon. Det innebär att våra verksamheter fortsätter som vanligt: måltider lagas och serveras, och lokalerna städas.

Kommunal och SKR är överens om ett nytt kollektivavtal. Därför blir det inget av den strejk som Kommunal varslat om.

I förberedelserna inför en eventuell strejk har de berörda verksamheterna planerat för prioriteringar och åtgärder som skulle ske om strejken skulle träda i kraft. Dessa anpassningar kommer inte att bli av, utan det är verksamhet som vanligt:

  • Lagad mat serveras till måltider inom omsorgen, förskola och skola. Detsamma gäller matleveranser som sker inom hemtjänsten.
  • Omsorgens restauranger vid Gustavsborg och Östralycke har öppet och tar emot besökare.
  • Förskolans och skolans lokaler städas enligt vanliga rutiner.

I det förberedande arbetet har fullt fokus legat på att hantera effekterna av strejken och se till att ingen av dem vi finns till för drabbas mer än nödvändigt.

– Det är glädjande att strejken är avblåst, och att våra verksamheter kan fortsätta finnas till för våra invånare precis som vanligt. Inte minst kan jag ännu en gång imponeras av hur våra medarbetare kliver fram och ställer om till nya förutsättningar när det behövs, säger Daniel Wäppling, kommundirektör.