Starta och driva företag

Vad roligt att du är intresserad av företagsfrågor! Nedan har vi samlat information om vilka aktörer du kan vända dig till för att få råd inför starten, eller under resan att driva företag. Via vår företagslots erbjuder vi ditt företag en skräddarsydd och kostnadsfri service med tips och råd längs vägen. Det ska vara enkelt att driva företag i Karlshamns kommun! 

Information

På verksamt.se finns tjänster och information för dig som vill starta eller driver företag. Till exempel byta bolagsform, ansöka eller ändra F-skatt, registrera företag eller förening, ändra företagets uppgifter. Här finns även bra checklistor för att starta företag.

Vår företagsrådgivare och företagslots

Vår företagsrådgivare hjälper dig med just ditt företagsärende och vägleder dig genom hela processen, ser till att du får kontakt med rätt personer och att du får den hjälp och rådgivning du behöver. Det kan handla om att du behöver utöka din yta eller bygga om för en ny verksamhet, se över miljötillstånd eller få hjälp med något annat. Här samarbetar vi med många olika avdelningar inom vår organisation via det vi kallar vår företagslots. Allt för att underlätta och skapa en god service för dig som företagare.

Övrig rådgivning

Karlshamns kommun är stolt partner till Nyföretagarcentrum. Tack vare vår egen insats och partners från vårt lokala näringsliv erbjuder Nyföretagarcentrum kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till dig som vill starta företag.

Finansiering

Finansiering är ofta en viktig fråga vid uppstarten av ett företag. Kontakta din bank eller Almi för råd kring finansieringen.

Tillstånd

Beroende på vilken typ av företag som du kommer att driva kan du behöva söka tillstånd eller anmäla din verksamhet till kommunen eller till annan myndighet.

Läs mer om regler och tillstånd

Mark och lokaler

För att kunna starta ditt företag kan du behöva hitta en lokal alternativt mark där du kan bygga en lokal.

Länk till Etablera och investera