Bli en språkvän – få nya vänner och öva svenska tillsammans

Som Språkvän matchas personer och familjer – en som är ny i Sverige och en som bott i Sverige länge. Ni träffas 2-4 gånger per månad, pratar svenska, lär känna varandra och har kul ihop.

Anmäl dig via det här formuläret eller hör av dig till föreningen Hej Blekinge via e-post info@hejblekinge.se eller telefon 0733-50 67 80.

Projektet görs i ett samarbete mellan Karlshamns kommun, Karlshamnsbostäder och föreningen Hej Blekinge. Insatsen finansieras av Länsstyrelsen i Blekinge län.

Det här gör en språkvän

Att vara språkvän handlar om att ge dem som kommit till Sverige en möjlighet att träna språket. Vi söker både enskilda språkvänner och hela familjer. Sedan matchar Hej Blekinge ihop språkvänner med dem som behöver träna svenska baserat på ålder, intressen och liknande. Ni kan exempelvis träffas på stan för en fika, möta upp en familj på en lekplats, eller ta en promenad. Vad ni gör tillsammans är helt upp till er, det viktiga är att ge den som vill och behöver det möjligheten att träna svenska.

Så om du och din familj vill bli språkvänner kommer ni i första hand att matchas med en annan barnfamilj. Är du sportintresserad? Då försöker vi hitta nån som delar ditt intresse.