När det är akut – Här finns någon att prata med

Ring 112 i nödsituationer

När livet står på spel. Vid behov av akut hjälp ska du alltid kontakta SOS alarm. Ring 112 och beskriv ditt ärende sakligt, det kan rädda liv!

Om du eller en anhörig behöver hjälp i en akut situation finns hjälp och stöd inom olika områden.
Mår du mycket dåligt och känner att du inte orkar mer? Sök hjälp direkt! Här hittar du telefonnummer och kontaktvägar för akut hjälp.

Hitta på sidan

1177 – sjukvårdsrådgivning

1177.se är Sveriges landstings och regioners gemensamma webbplats om hälso- och sjukvård. Där hittar du kontaktuppgifter till vården, faktatexter om sjukdomar och behandlingar, personliga berättelser och mycket annat. Alla texter skrivs och faktagranskas i flera led av vårdpersonal. Ringer du 1177 får du prata med en sjuksköterska som bedömer vilken vård du behöver och hur du går vidare. Gratis samtal dygnet runt.
Telefonnummer: 1177
För mer information besök  1177 – sjukvårdsrådgivning.

UMO – Ungdomsmottagningen i Karlshamn

Om du är under 26 år är du välkommen till oss. Här kan du träffa barnmorska, läkare och kurator med erfarenhet av ungdomars frågeställningar och problem.
Det kostar inget att besöka oss och vi som arbetar här har tystnadsplikt. Har du några funderingar eller frågor, tveka inte att ställa dem till oss.
Telefonnummer: 0454-73 27 90
För mer information besök UMO – Ungdomsmottagningen i Karlshamn.

113 13 – informationsnummer vid olyckor och kriser

Sveriges nationella nummer för information vid allvarliga olyckor och kriser. Hit kan allmänheten ringa och få – eller lämna – information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället.
Telefonnummer: 113 13
För mer information besök 113 13 – informationsnummer vid olyckor och kriser.

BRIS – barnens hjälptelefon

BRIS hjälptelefon för barn som vill prata med en vuxen om vad som helst. Ingenting är för stort eller för litet.
Telefonnummer: 116 111
För mer information besök BRIS – barnens hjälptelefon.

BRIS vuxentelefon

BRIS vuxentelefon är till för vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få stöd samt information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp.
Telefonnummer: 077-150 50 50, vardagar 11.00-13.00
För mer information besök BRIS vuxentelefon.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst. Chatten är öppen vardagar mellan kl 18.00-22.00 och helger mellan kl 14.00-18.00.
För mer information besök Jourhavande kompis.

Våld i nära relation

Våld kan drabba alla. Har du blivit utsatt för våld? Eller står du kanske vid sidan om och ser någon du tycker om fara illa i en relation?
För mer information besök Våld i nära relation.

Kvinnojouren i Karlshamn

Kvinnojouren är en ideell organisation som erbjuder skydd, stöd och gemenskap.
Telefonnummer 0454-818 99
För mer information besök Kvinnojouren i Karlshamn.

Kvinnofridslinjen

Ger stöd till dig som utsatts för våld och hot.
Telefonnummer 020-50 50 50
För mer information besök Kvinnofridslinjen.

Tjejjouren

Tjejjourerna är ideella föreningar som jobbar gratis med att stötta och stärka unga tjejer. Alla som identifierar sig som tjej kan kontakta en tjejjour för stöd eller pepp.
För mer information besök Tjejjouren.

Somaya – kvinno- och tjejjour på många olika språk

För en jämlik och jämställd värld, fri från våld och förtryck.
Telefonnummer: 020-81 82 83
För mer information besök Somaya – kvinno- och tjejjour på många olika språk.

Brottsofferjouren

Om du är utsatt för ett brott kan du få hjälp och stöd av den lokala Brottsofferjouren.
Telefonnummer: 0200-21 20 19
För mer information besök Brottsofferjouren i Blekinge.

Hjälplinjen – psykologisk hjälp

Hjälplinjens telefonjour erbjuder psykologisk hjälp till människor i psykisk kris eller i en svår livssituation.
Telefonnummer: 020-22 00 60
För mer information besök Hjälplinjen – psykologisk hjälp.

Självmordslinjen

När du eller en vän funderar på självmord.
Telefonnummer: 90101
För mer information besök Självmordslinjen.

Socialjouren

Vid akuta situationer efter kontorstid kan du kontakta Socialjouren. Berätta ditt ärende och från vilken kommun du ringer. På beredskapen jobbar socialsekreterare som hjälper dig.
Telefonnummer: 112

Du kan också kontakta:

Psykiatrisk akutmottagning. Kväll, natt och helg.
Vuxenpsykiatriska mottagningen i Karlshamn (från 18 år). Dagtid.
Barnpsykiatriska mottagningen (BUP). Dagtid.
Fler organisationer att ringa eller chatta med hittar du på 1177.se

Alla organisationerna ovan kan ta emot din berättelse. Oavsett vilken kontakt du väljer kommer du till någon som lyssnar och ger dig råd.