Mat i förskolan

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur ett näringsmässigt och socialt perspektiv. Måltidsservice ambition är att servera god och näringsrik mat i en trevlig måltidsmiljö. För barn i skolan är måltiden en del av lärandet och viktig för att skapa goda matvanor redan i tidig ålder.

Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och orka med sin dag. Vi arbetar aktivt med hållbar utveckling och satsar på råvaror av hög kvalitet.

På förskolan skriver köken sina egna matsedlar. För att säkra näringsriktigheten i maten så görs stickprov på näringsinnehåll varje vår och höst.

Allergier och specialkost

Samtliga allergier och överkänsligheter ska alltid meddelas till förskolan, som i sin tur tar kontakt med köket. Vi har förbud mot alla typer av jordnötter, nötter, mandel och sesamfrö i våra lokaler, men vi använder vissa livsmedel med märkningen “kan innehålla spår av” dessa allergener. Vi serverar aldrig skaldjur, fet fisk från Östersjön eller glutamat.

Om ditt barn behöver ha specialkost ska det intygas av läkare. Prata med pedagogerna på förskolan så hjälper de dig. Om det behövs får du gärna prata med någon i köket också för att se till att barnet ska må så bra som möjligt.