Mat i omsorgen

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur ett näringsmässigt och socialt perspektiv. Energi- och näringsriktig kost som är individuellt anpassad är förutsättningen för hög livskvalité. Rätt kost är lika viktig som medicin och är en del i omvårdnaden.

Våra restauranger erbjuder två alternativ och säsongsanpassad salladsbuffé, knäckebröd, bordsfett och måltidsdryck ingår i lunchen. Soppdagar ingår alltid dessert.

Veckans matsedlar

Det finns flera matsedlar, en för dig som bor på särskilt boende, och en annan för dig med hemtjänst eller som ska äta på någon av omsorgens restauranger:

Matsedel för dig som bor på särskilt boende

Matsedel för dig som har mat via hemtjänst

Matsedel för dig som ska äta på någon av äldreomsorgens restauranger

Ansök om matdistribution (mat via hemtjänst)

Du ansöker om matdistribution via biståndshandläggare.  Kontakta servicecenter och be att få prata med en biståndshandläggare. När du blivit beviljad matdistribution, får du dagligen få en varm, nylagad lunchportion och dessert levererad via hemtjänstens personal. Dryck ingår inte.

Specialkost

Är du i behov av specialkost ska du lämna ett intyg från läkare eller distriktssköterska till köket. Exempel på specialkost är mag-tarmkost, laktosreducerad kost, glutenfri kost, lättuggad kost, timbalkost, med mera.