Olovligt byggande (svartbygge)

Du kan kontakta oss om du misstänker att någon byggt något utan bygglov eller anmälan, ett så kallat svartbygge. Om du vill vara anonym när du gör det får du inte lämna dina personuppgifter som namn, e-postadress eller adress. Vi kan inte ta bort sådana uppgifter i efterhand.

Du kan anmäla ett svartbygge via e-post eller telefon. När du gör en anmälan om svartbygge ska du vara noga med att lämna relevanta detaljer som hjälper oss att ta hand om ärendet. Vi behöver ha fastighetsbeteckning eller adress till platsen där du misstänker att någon gör eller har gjort något utan tillstånd. Om du väljer att skicka in din anmälan via e-post kan du bifoga relevanta handlingar i pdf-format eller jpg-format.

Om du inte har möjlighet att skicka in din anmälan via e-post kan du lämna dina handlingar direkt till Servicecenter i rådhuset.

Du kan också skicka pappershandlingar med posten till:
Stadsbyggnadsavdelningen
Rådhuset
374 81 Karlshamn

Du kan vara anonym när du anmäler

Om du vill kan du göra din anmälan anonymt, men då kan vi inte kontakta dig eller informera dig om vad som händer i ärendet. Tänk på att du inte kan få uppgifter raderade i efterhand. Se därför till att inte uppge några personuppgifter när du kontaktar oss. Det gäller bland annat namn, e-postadress, eller adress. Kontakta oss via telefon om du vill vara säker på att vara helt anonym i din kontakt med oss.

De handlingar som skickas till oss blir nämligen offentliga, och om någon frågar oss om vem som har lämnat uppgifterna eller vad anmälan handlar om så måste vi berätta det.