Foto: Elin Lundahl

APL i Stockholm och Malmö

2017-10-27 |
Eleverna i RL15, Restaurang- och livsmedelsprogrammet årskurs 3, gjorde under fyra veckor APL - Arbetsplatsförlagt lärande i Stockholm och i Malmö.

Seglarrestaurangen i Sandhamn

Mattias och Emil var på Seglarrestaurangen i Sandhamn, en ö i Stockholms skärgård, båda eleverna var i köket.

De arbetade tillsammans med kockar från flera olika länder så språket i köket var engelska, och de lärde sig mycket nytt. Bland annat fick de prova sous-vide tekniken, vilket innebär att maten tillagas skonsamt i en vacuumpåse så att smakämnen stannar kvar. Restaurangen arbetar säsongsbetonat så det var mycket vilt på matsedeln.

 

 

Bloom in the Park i Malmö

Elin var i Malmö, på restaurang Bloom in the Park som ligger vid Pildammsparken.

Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin och Elin fick arbeta med många ovanliga råvaror, såsom kamelmjölk, oxtestiklar och andfötter.

 

 

En mycket spännande och rolig APL-period som gav mersmak inför sex veckors praktik under våren.

Text: Mikael Björk

Foto: Elin Lundahl och Emil Jönsson

  • Författare: harriett.svensson@utb.karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?