Asarums idrottsplats

Asarums idrottsplats

Om några år vill vi att området kring Asarums idrottsplats ska vara en central plats för bollsport i kommunen, men också ett tätortsnära rekreations- och friluftsområde. I ett första steg renoverar vi idrottsplatsen och rustar upp med ett nytt klubbhus.

I ett samarbete mellan fritidsenheten och Asarums IF har en ny klubbstuga tagits fram. Det som byggs i ett första skede är klubbstugan med omklädningsrum, kiosk, parkeringar och omkringliggande markarbeten.

Klubbstugan kommer att vara till nytta för föreningslivet och göra det möjligt att utveckla idrotts- och friluftslivet. Målet är att området är en central plats för bollsporter år 2030, men också ett värdefullt tätortsnära rekreations- och friluftsområde med flera intilliggande motionsspår.

Vi håller på att ta fram en detaljplan för området. Planområdet innehåller Asarums idrottsplats med fotbollsplaner, klubbstuga, motionsspår och den nedlagda 4H-gården. Där är tanken att vi framöver ska kunna utveckla det idrotts-, rekreations- och friluftsområde som redan finns, och dessutom kunna göra plats för ett mindre antal bostäder. Eftersom vi har hittat förorenad mark har detaljplanearbetet dragit ut på tiden medan vi gör utredningar och undersökningar. Parallellt med det har dock bygget av det nya klubbhuset kunnat påbörjas. Bygglovet vann laga kraft den 20 juli 2020 och det projektet ska vara klart under senhösten 2021.

Gå till detaljplan:

Froarp 3:9 och 3:10 m.fl (Asarums IP)

Planskiss över södra delen av planområdet.

I den här delen av planområdet ser vi över möjligheten att göra plats för bostäder.