Translate / Översätt

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below

För att kunna aktivera översättning måste du acceptera nödvändiga kakor

Om Google Översätt

Med Googles tjänst kan du översätta ord, fraser och webbsidor mellan engelska och mer än 100 andra språk direkt i webbläsaren. Översättningen görs av en maskin och inte av en människa. Ibland kan detta innebära att översättningen blir felaktig.

Google Translate har sina begränsningar främst för att verktyget bara kan översätta ord för ord och inte tillämpa grammatiska regler. Detta gör att du som användare kan förstå helheten av innehållet på ett främmande språk. Du bör dock bära med dig kunskapen om hur dessa översättningar sker och vara mer källkritisk till den översatta webbplatsen.

Det finns en funktion inbyggd i Google Translate där användaren själv kan föreslå en bättre översättning eller formulering. Peka på den text som du anser är felaktigt översatt. Då visas ett fönster med länken ”Bidra med en bättre översättning” där du själv kan skriva det som du anser vara en korrekt översättning.