trafik

Avstängda vägar i centrum under Östersjöfestivalen

Vi spärrar av vägar i centrala Karlshamn under Östersjöfestivalen för att skydda festivalbesökare från biltrafik. Boende och företagare inom festivalområdet kan söka trafiktillstånd för att köra in och ut ur området under vissa tider.

I sommar är det dags för en livlig vecka fylld av aktiviteter, musik och mat för alla åldrar. I samband med Östersjöfestivalen vecka 29 kommer en del vägar i centrala Karlshamn att vara avspärrade för biltrafik för att skydda besökare från att bli påkörda. Vi skapar en säker zon med hjälp av inkörningshinder som placeras ut runt delar av festivalområdet. Det kommer att finnas flera ”gater” där boende, näringsidkare och leverantörer med körtillstånd kan ta sig in och ut ur festivalområdet under vissa tider.

Tisdagen den 16 juli börjar vi att placera ut inkörningshindren i centrum och från den dagen kan bara fordon med tillstånd ta sig in i festivalområdets säkra zon via gaterna. Från och med onsdag är gaterna är öppna för näringsidkare och boende med körtillstånd mellan klockan 04:00-17:00. Mellan klockan 17:00 och 04:00 är festivalområdet stängt för biltrafik.

Från och med klockan 04:00 natten till söndagen den 21 juli är gaterna helt öppna och alla hinder tas därefter bort så snart som det är möjligt.

– Jag förstår att det skapar utmaningar för verksamheter som behöver få in eller ut transporter från festivalområdet. Se till att prata med transportföretagen i god tid så att de vet vad som gäller. Jag hoppas också att näringsidkarna ser de fördelar som kommer med en säker zon under festivalen, säger Mats Hadartz, säkerhetschef på Karlshamns kommun.

Körtillstånd under festivaldagarna

Du som bor eller driver företag inom det avspärrade området kan söka tillstånd för att komma in på festivalområdet med bil.

Läs mer om hur du ansöker här:

Körtillstånd under Östersjöfestivalen

Karta över området

På kartan ser du var gaterna för in- och utpassering är placerade. De gröna linjerna visar vilka gator som är avspärrade och de orangea linjerna visar vilka gator som öppnas upp för att förenkla framkomligheten.

Har du frågor om säkerhetszonen och dess avspärrningar? Hör av dig till Karlshamns kommuns säkerhetschef Mats Hadartz på telefon 0454-810 44.