kommun

Ta del av hemberedskapsinformation på torget i Karlshamn

På lördag och de kommande tre lördagarna mellan kl. 11-14 kommer Lottakåren och Civilförsvarsförbundet informera om hemberedskap på torget i Karlshamn.

Information om hemberedskap är viktigt att känna till. Därför gör Karlshamns kommun ett samarbete tillsammans med Lottakåren och Civilförsvarsförbundet som kommer informera om hembereskap och annat som är bra att känna till på torget i Karlshamn. De kommer stå vid den gröna lottkiosken den 26 mars, 2 april, 9 april och 16 april mellan kl. 11-14.

Klara dig själv i en vecka utan samhällets hjälp

Vid en kris kommer samhällets hjälp först gå till dem som behöver den bäst. Därför är det viktigt att så många som möjligt kan klara dig själva i en vecka, gärna längre. Utgå ifrån dina egna och dina näras förutsättningar och behov. Det kan ta lång tid innan vardagen fungerar normalt igen. Det behöver inte vara krig för att detta ska inträffa utan skulle kunna räcka med en storm eller ett it-angrepp som t ex slår ut el-försörjningen. Att kunna klara sig utan samhällets hjälp i en vecka kallas för att ha en hemberedskap.

– Hemberedskapen är en oerhört viktig del av vår krisberedskap och uppbyggnaden av vårt Totalförsvar. Civilförsvarsförbundet och Lottakåren som är samarbetsparter till oss har löpande utbildningar om hemberedskap och kommer kunna svara på alla era frågor. Varför inte ta tillfället i akt och bli medlemmar i någon av våra frivilligorganisationer, säger Christina Svensson, säkerhetsskyddschef i Karlshamns kommun

För bakgrundsinfo, titta gärna på filmerna om hemberedskap på MSb. Filmer om hemberedskap.

Vill du hjälpa till? – Karlshamns kommun