kommun

Stort tack för årets arkitekturvecka

För femte året i rad engagerade Karlshamns kommuns arkitekturvecka återigen många invånare, fastighetsägare, besökare och verksamma i kommunen.

Under dessa fem dagar möttes vi av ungefär 500 besökare. Genom att bland annat lyfta ämnen som konst, barnperspektiv och demokrati visade vi att arkitektur är mycket mer än bara yta. Stort tack till alla deltagare och besökare för ert engagemang och intresse.

– Årets arkitekturvecka samlade mer än 500 engagerade deltagare vilket också är det högsta antalet sedan vi myntade veckan. Flera av punkterna lockade fler intressenter än det fanns plats till vilket är ett gott tecken på att intresset ökar för varje år. Vi är oerhört stolta över kommuninvånarnas engagemang, våra samarbeten med fastighetsägare, företagare och det omgivande samhället och har redan börjat snickra på nästa års program. Faktum att programmet spänner över och engagerar människor i olika åldrar, teman och intressen bevisar att arkitektur och gestaltad livsmiljö berör alla! Berättar Emina Kovacic, stadsarkitekt på Karlshamns kommun.

Det blev en fullspäckad vecka som inleddes av Thomas Sandell som pratade om arkitektur och stadsplanering. Därefter blev det panelsamtal tillsammans med andra viktiga samhällsaktörer följt av guidad tur inne på rådhuset, rundvandringar, konstutställning, aktiviteter för barn och mycket mer.

Vill du läsa mer om årets arkitekturvecka? Här hittar du en sammanfattning.