kultur

Konstklubben – september månads konstnär

Ny konst är uppsatt inne på Rådhuset som allmänheten kan ta del av. Denna månad är det konstnären Bia Ullenius Hellström som har hängt upp sina verk. 

Varje månad ställer en ny konstnär ut sina verk i Rådhusets kafeteria. September månads konstnär är Bia Ullenius Hellström och hon beskriver sig själv som en autodidakt konstnär som ständigt arbetar med att hitta nya vägar i sitt måleri.

– Mina målningar ger en förenklad och stundtals även en lite förvriden bild av verkligheten. Jag vill fånga vägen till en tänkt helhet och jag tror att betraktaren alltid kan ana den konventionella helheten. Genom att avsluta min målning i rätt ögonblick – ofta innan jag är framme – ger jag betraktaren möjlighet att ta en egen väg in i målningen och avsluta den på sitt eget sätt, säger Bia Ullenius Hellström.

Inspiration från Paris

Under hösten 2021 fick Bia genom stipendier möjlighet att bo och arbeta i Paris under några månader. Många av de verk som hon visar upp inne i Rådhuset har anknytning till den vistelsen och då särskilt till Luxembourgträdgården, som är en favoritplats för henne.

Under Rådhusets öppettider kan du komma in och kika på konsten. Rådhuset är öppet måndag till torsdag klockan 07:30-16:30 och fredag klockan 07:30-16:00.

Här kan du läsa mer om Konstklubben Kommuntavlan.