Fotografier av Christer Lövgren.
kultur

Konstklubben – januari månads utställare

Nu är ny konst uppsatt inne på Rådhuset som allmänheten kan ta del av. Denna månad är det fotografen Christer Lövgren som har hängt upp sina verk.

Varje månad ställer en ny konstnär ut sina verk i Rådhusets kafeteria och januari månads utställare är fotografen Christer Lövgren. Sedan 1985 har Christer haft ett stort intresse för fotografering och gillar att experimentera med olika tekniker och motiv, vilket gör att det ena fotot inte är det andra likt.

– Det är spännande att avbilda naturens och stadens former, linjer och färger som kanske inte alltid är uppenbara för ögat vid en första anblick. Jag försöker hitta annorlunda vinklar, ljus och miljöer. det finns mycket att upptäcka och fotografera, säger Christer Lövgren.

Christer får sin inspiration från alla möjliga platser som mitt i stadsvimlet, en övergiven industritomt, i gryningen vid en insjö eller hemma i trädgården. Han anser att utmaningen och glädjen är att hitta det magiska mitt i livet och vardagen.

– På senare år har jag också börjat måla med akryl på mina svartvita bilder som jag framkallar på akvarellpapper. Sen målar, stänker, droppar eller sprayar jag för att förstärka och lyfta fram mina svartvita bilder till ett unikt konstverk, berättar Christer.

Under Rådhusets öppettider har du möjlighet att kika på utställningen. Rådhuset är öppet måndag till torsdag klockan 07:30-16:30 och fredag klockan 07:30-16:00.

Här kan du läsa mer om Konstklubben Kommuntavlan.