Möllebackens förskola

Antal avdelningar: 4

Driftsform: Kommunal

Öppettider: Måndag – fredag klockan 06:15-18:15

Telefon

Om förskolan

Förskolan ligger centralt i Karlshamns södra del, med närhet till strandpromenaden och Rosengården. Vi har även gångavstånd till stadsbiblioteket som vi gärna besöker. Förskolan har en stor, lummig och kuperad gård med havsutsikt. Här finns många möjligheter till kreativ lek. Vi utnyttjar de möjligheter som finns i vårt närområde och går ofta till skogen och lekplatser i närheten.

Förskolan har eget kök med kock som lagar all vår mat. Specialkost serveras vid behov.

På Möllebackens förskola vill vi ge alla barn positiva upplevelser i både kropp och själ genom olika sorters rörelseaktiviteter så som yoga, gympa och rörelselekar. Vi vill förmedla den glädje, det lugn och det välbefinnande man ger sig själv genom att röra på sig.

Organisation

Möllebackens förskola har fyra avdelningar.

Verksamhet

All verksamhet under hela dagen utgår ifrån våra styrdokument – läroplan för förskolan och skollagen. Verksamheten vilar på vetenskaplig grund.

Samverkan med vårdnadshavare

Kontakten med vårdnadshavare är en viktig del av vår verksamhet. Vi vill ha ett nära och förtroendefullt samarbete, så att du och ditt barn ska trivas hos oss.

Vi erbjuder:

  • Daglig och öppen dialog, där barnets välbefinnande står i fokus
  • Introduktionssamtal
  • Utvecklingssamtal
  • Utvecklingssamtal vid övergång till förskoleklass
  • Föräldramöten och trivselkvällar

Som vårdnadshavare är du alltid välkommen att delta i vår verksamhet. Om det är något du funderar över, stort eller smått, finns vi tillhands för ett samtal.