fritid

Vi söker föreningar till prova-på aktiviteter

Vill du och din förening hjälpa Karlshamns barn och ungdomar att hitta sin sport- eller fritidsaktivitet? Nu söker vi föreningar som vill erbjuda prova-på aktiviteter under sommaren. Kanske resulterar det i att just din förening får nya medlemmar. 

Under sommaren får du som förening möjlighet att arrangera prova-på aktiviteter för barn och unga på spontanidrottsplatsen på Österslätt. Vi vill erbjuda meningsfulla aktiviteter för barn och unga och söker därför engagerade föreningar som vill vara med och skapa en levande och utvecklande barn- och ungdomsmiljö på spontanidrottsplatsen. Tidsperioden för att arrangera aktiviteter är onsdagar, torsdagar, fredagar, lördagar med start onsdag den 28 juni till lördag den 12 augusti med undantag från vecka 29.

Vilken förening kan anmäla sitt intresse?

Föreningen ska:

  • vara en förening som bedriver ungdomsverksamhet.
  • vara bidragsberättigade.
  • ha sitt säte och bedriva verksamhet i Karlshamns kommun.
  • Arbetsbeskrivning

Uppgiften är att arrangera prova-på aktiviteter för barn och unga utifrån följande:

  • Aktivitet ska pågå i minst 3 timmar någon gång mellan klockan 16:00 – 22:00. Varje förening kan anordna max 3 prova-på-tillfällen.
  • För igenkännandes skull önskar vi att samtliga av föreningens representanter bär någon form av klubbkläder.
  • Varje aktivitet ska ha minst 2 ledare, varav minst en ska vara myndig.

Ersättning och ansökan

Ersättningen är 1 200 kronor per tillfälle. I e-tjänsten får ni ange vilken typ av aktivitet ni tänker utföra, det är betydelsefullt att det är en aktivitet som barn och unga aktivt kan delta i och som har koppling till er förening. Sista ansökningsdag är onsdag den 26 maj och bemanningen startar den 28 juni.

Ansök här.