kommun

Välkommen till nya karlshamn.se!

Välkommen till Karlshamns kommuns nya webbplats! Med enklare struktur, effektivare sökmotor och anpassning till mobil och läsplatta är vår förhoppning att det ska bli ännu lättare att hitta och ta del av kommunens information och därmed ge ökad delaktighet och insyn.

Karlshamns kommuns webbsida har ungefär 60 000 besök per månad, vilket ställer höga krav på medborgarservice och tillgänglighet. Den nya webbsidan har stort fokus på tillgänglighet och i arbetsprocessen har kommunen samarbetat med Rådet för funktionsnedsatta. Projektgruppen har även haft en workshop med företagare och invånare i olika åldersgrupper för att få in deras syn på användarvänlighet. Webbredaktörerna på de olika förvaltningarna har förenklat och skalat ner texter, rensat och tagit bort onödiga sidor och dokument.

Idag klipptes bandet till Karlshamns kommuns nya webbplats av kommunens projektledare Maria Rennemark. Utbildningsförvaltningens webbredaktör Madelaine Forsberg och Yvonne Forssell från Rådet för funktionsnedsatta höll i bandet.

– Det är möjligt att något kanske saknas till en början, men då uppskattar vi ett mejl till kommunikation@karlshamn.se, säger Annette Sandberg, kommunikationschef i Karlshamns kommun.

Allmänheten bjuds in till Rådhuset för webbprat och fika

Webbplatsen är gjord i WordPress och utvecklad av webbyrån Kalmar Kreation. Väggaskolan, Visit Karlshamn, Näringslivsenheten, Väggabadet och Vägga Vux har fått egna sidor som är specialanpassade efter deras behov.

– Den gamla webbplatsen som vi haft sedan 2012 uppfyllde inte längre dagens krav på lättillgänglig information. Den största skillnaden för användaren är att den nya webben är responsiv – alltså anpassad till mobil och läsplattor, har en ny och renare design med enklare struktur och effektivare sökmotor, säger Annette Sandberg.

– Webbplatsen utgör navet i vår externa kommunikation och den måste ständigt utvecklas och förbättras. Med vår nya webb tar vi ett stort steg i rätt riktning, säger Maria Rennemark, kommunens projektledare för nya webben.

Imorgon onsdag den 6 mars mellan klockan 13-15 kan allmänheten komma till Rådhussalen i Karlshamns Rådhus för att träffa webbredaktörer, webbutvecklare och kommunikatörer som är på plats för att informera och svara på frågor angående den nya karlshamn.se. Det bjuds även på fika.

Välkommen!