Foto på folkhälsostrategen Jenny Andersson och kommunalrådet Per-Ola Mattsson som står och välkomnar folk in i Rådhusets huvudentré.
Folkhälsostrategen Jenny Andersson och Kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson välkomnar två nya ungdomar in i Ungdomsrådet. Foto: Leila Rudelius
politik

Ungdomar – här får ni något att säga till om

Just nu söker vi två nya medlemmar till ungdomsrådet. Här får ungdomar i åldern 14-18 år  möjlighet att påverka vardagen för sig själv och andra ungdomar i kommunen.

Ungdomsrådet är ett forum där ungdomar i Karlshamns kommun får möjlighet att påverka samhällsutvecklingen och ha en direkt dialog med kommunens politiker. På så sätt får våra unga invånare inflytande i kommunens arbete. Samtidigt kan ungdomarna i rådet användas som referensgrupp kring viktiga frågor i vårt löpande utvecklingsarbete.

– Vi ser ett stort värde i att kunna ta vara på ungdomarnas tankar och idéer och öka deras inflytande, säger Per-Ola Mattsson, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Ungdomsrådet är ett politiskt initiativ och har funnits i fyra år. Ungdomsrådet består av engagerade ungdomar i åldern 14-18 år som vill vara med att påverka samhällsutvecklingen.

Genom åren har ungdomsrådet bland annat tagit upp frågor kring elevrådsorganets funktion, införandet av ny folkhälsopolicy och hur unga kan påverka och ta del av samhällsplaneringsfrågor. De ungdomar som fram tills nu har suttit i ungdomsrådet kom från olika skolområden och var i olika åldrar.

– Vi vill ha en bredd på ungdomar med olika intresseområden, från olika bostads- och skolområden och i olika åldrar för att få en så bra input som möjligt, säger Jenny Andersson, som är folkhälsostrateg och trygghetssamordnare, och också den som ansvarar för ungdomsrådet.

Skicka in din intresseanmälan

Är du 14-18 år och intresserad av att sitta i ungdomsrådet?

Hör av dig till Jenny Andersson via e-post jenny.andersson@karlshamn.se och berätta vilka frågor du brinner för och varför just du skulle passa i ungdomsrådet.