Thomas och Carola Lilja på Elleholms tomatodling fick näringslivspriset Made in Karlshamn 2021.
kommun

Tomatodlare fick näringslivspris

I år är det Thomas och Carola Lilja på Elleholms Tomatodling som tilldelas näringslivspriset Made in Karlshamn. Därmed blir de också vår representant i finalen Made in Blekinge på Guldeken-galan.

Made in Karlshamn är ett pris som lyfter fram företag som säljer sina varor eller tjänster på marknader utanför Blekinge och som aktivt arbetar för att stärka Karlshamns varumärke. Vinnaren av Made in Karlshamn blir också kommunens representant i finalen Made in Blekinge som avgörs på Guldeken den 29 oktober.

Motiveringen

Näringslivschefen Nina Andersson delade ut priset till Elleholms Tomatodling som representant för en enig jury. Motiveringen till varför just tomatodlarna fick priset lyder:

“Med en god, smakrik och lokalproducerad produkt har årets vinnare under lång tid bidragit till att stärka Karlshamns varumärke långt utanför såväl kommunens som länets gränser. Ett företag med lång tradition av kvalité, innovativa lösningar och ständig utveckling. Årets vinnare i Made in Karlshamn 2021 har gång på gång visat stora prov på framgångsrikt entreprenörskap. Vi säger stort grattis till Elleholms Tomatodling AB.”

Juryn

Årets jury består av Lisa Mattsson från SEB, Lasse Nilsson från Möbelform i Blekinge AB och Företagarna Karlshamn, Stefan Olsson från Maskinklippet, Jessica Holmström från Techmedico, Nina Andersson som är näringslivschef på Karlshamns kommun och kommunens näringslivsutvecklare Mikael Persson och Annica Hammar.