Bruna matpåsar uppradade på en bänk för avhämtning
skola

Take away skollunch för högstadieelever

Karlshamns kommun erbjuder högstadieelever som studerar hemma att hämta matlådor på fem olika platser i Karlshamns kommun.

Karlshamns kommunala högstadieskolor i likhet med övriga högstadieskolor i Blekinge, övergår till distansundervisning under terminens första två veckor på inrådan av Smittskydd Blekinge.

Planeringen är i full gång och att lösa skollunchen har varit en högt prioriterad del i det arbetet. En e-tjänst för beställning av skollunch kommer att finnas tillgänglig från och med måndag och från och med onsdag kommer det att finnas möjlighet att hämta sin skollunch på flera platser i kommunen.

Beställd skollunch via e-tjänsten kommer att kunna hämtas på följande platser:

  • Asarum: Stenbackanavets matsal
  • Hällaryd: Nyponbackens matsal
  • Mörrum: Norrevångs matsal
  • Karlshamn: Österslättskolans matsal
  • Svängsta: Sväng in, utlämning vid ingången vid gungan

− Det är väldigt mycket logistik kopplat till beställning och coronasäker utlämning av mat. Det är en komplex uppgift som vi löser genom bra samarbete mellan skola och måltidsverksamhet, säger Marie Stanleysson, koststrateg i Karlshamns kommun.

E-tjänsten är färdig för beställning från och med måndag men första avhämtningen kan inte ske förrän på onsdag nästa vecka. Vi hinner helt enkelt inte få till allt praktiskt förrän då konstaterar Sofia Olsson, verksamhetschef för grundskolan i Karlshamns kommun.

− Vi är såklart väldigt måna om att ingen ska gå utan mat. De elever som av olika anledningar inte har möjlighet att ordna egen mat under terminens första två dagar behöver kontakta sin mentor som då kommer att ordna så att eleven kan äta på skolan precis som vanligt eller på en närliggande låg- och mellanstadieskola.

Karlshamns kommun uppmanar samtliga elever att vid utlämningsställena visa hänsyn och hålla avstånd.

Här hittar du e-tjänsten för beställning av skollunch