Från vänster William Lavesson, projektledare, Lennart Johansson, projektledare, och Carina Pettersson, biträdande rektor på Mörrums skola imponeras av elevernas arbeten.
skola

Processen kring Mörrums nya skolgård som film

Under parollen “Vår drömskolgård” har skoleleverna i Mörrum, från förskoleklass till årskurs 5,  under våren kläckt ideér kring utomhusmiljön på sin framtida skola. Den processen har nu blivit en liten film.

Elevernas idéarbetet har skett tillsammans med lärare och pedagoger, projektledare på kommunen och arkitekter. Barnen och ungdomarna har visionerat fritt, först i form av teckningar sen i form av modeller i allt från lera och Legoklossar till digitala byggklossar i spelvärlden Minecraft.

Ideérna som kommit fram kommer projektledarena och arkitekterna att ta med sig vidare i arbetet med skolgårdens utformning.
– Barnen får vilda kreativa ideér som vuxna aldrig skulle få, säger Charlotte Kristensson från FOJAB arkitekter. Vad sägs till exempel om träkojor och ett påhäng av en rutschkana i form av en jättestor snurrig krokodil?

Precis innan skolavslutningen blev en liten film färdig som visar hur eleverna och lärare på Mörrums skola jobbat med projektet under våren 2020.

Filmen är 12 minuter och kan nu ses här.