kommun

Regler för fyrverkerier

Det är inte tillåtet att skjuta fyrverkerier närsomhelst eller varsomhelst. Du får bara använda fyrverkerier  på nyårsafton mellan klockan 22:00 och 01:00. All övrig tid krävs tillstånd från polisen. På Stortorget i Karlshamn får fyrverkerier inte användas alls.

I takt med att nyår närmar sig brukar allt fler fyrverkerier märkas av runtom i Karlshamn. Har du koll på vilka regler som gäller för fyrverkerier?

Här i Karlshamns kommun får fyrverkerier och andra pyrotekniska varor bara användas på allmän plats inom detaljplanelagt område på nyårsafton mellan klockan 22:00 och 01:00. Om du vill skjuta fyrverkerier under någon annan dag eller tid på året så behöver du ansöka om tillstånd hos polisen. På Stortorget i Karlshamn får fyrverkerier inte användas alls.

18-årsgräns för att skjuta raketer

Du ska vara minst 18 år för att köpa och använda raketer. Att köpa ut fyrverkerier till personer under 18 år är alltså olagligt.  Trots det skadas ofta minderåriga i fyrverkeriolyckor. Som vuxen kan du hjälpa till att förhindra olyckor och att höja säkerheten genom att inte köpa fyrverkerier till någon under 18 år, och förklara för ungdomar vilka regler och lagar som gäller.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för fyrverkerier:

Regler för fyrverkerier i Karlshamns kommun