Två personer som skapar formen av ett hjärta med sina händer
Foto: PeopleImages
stod

Ny mötesplats för vuxna med psykisk ohälsa

På onsdag öppnar Mötesplats Karlshamn. Det är en öppen mötesplats för vuxna med psykisk ohälsa, dit man kan komma för att träffa andra i samma situation.

Psykisk ohälsa är ett problem för samhället i stort, och många känner sig ensamma och isolerade. Därför öppnar Karlshamns kommun i samarbete Region Blekinge och NSPH Blekinge en ny mötesplats. Där kan den som är över 18 år och upplever psykisk ohälsa hitta gemenskap och ett socialt sammanhang.

– Livet går upp och ner för oss alla, och det kan komma perioder när man mår psykiskt dåligt och inte har så många att umgås eller prata med. Då finns Mötesplats Karlshamn där för den som söker gemenskap hos andra som delar ens upplevelser, säger Emelie Sandqvist som är projektledare för Mötesplats Karlshamn.

Mötesplats Karlshamn ligger centralt på Regeringsgatan 46 och har premiär den 10 november. Här kan den som behöver en social tillvaro hitta gemenskap. Till en början är mötesplatsen öppen på onsdagar klockan 13-17. Under den tiden kan besökarna komma och gå som de vill. Det är upp till besökarna vad de vill göra när de kommer till mötesplatsen. Kanske ta en fika, prata, spela spel eller hitta på något annat.

– Det här ska verkligen vara besökarnas mötesplats, och det kommer att vara de själva som är med och får Mötesplats Karlshamn att utvecklas och växa, säger Emelie Sandqvist.

Här finns aktuell information om Mötesplats Karlshamn:

Mötesplats Karlshamn – för dig med psykisk ohälsa