Marie Björnsson tillträder som ny HR-chef i september. FOTO: Leila Rudelius
kommun

Ny HR-chef tillträder i september

Marie Björnsson, bosatt i Richmond, USA sedan två år, återvänder till Karlshamns kommun som ny HR-chef. 

− Jag är stolt och glad över att Marie väljer att återvända till Karlshamn. Med sin kloka HR-filosofi är jag övertygad om att hon kommer att bidra med mycket värdefull kompetens, säger kommundirektör Daniel Wäppling.

Sedan 2014 arbetade Marie som personalstrateg i Karlshamns kommun, ett uppdrag som hon lämnade i samband med att familjen flyttade till USA 2018. Under vistelsen i USA har Marie arbetat på distans som konsult åt ett Växjöbaserat HR-företag. Familjen återvänder nu till Karlshamn lagom till skolstarten i augusti. Marie tillträder sin tjänst som HR-chef i Karlshamns kommun 1 september och efterträder då Jonas Jönsson som avslutar sitt förordnande som HR-chef i slutet av maj.

Som HR-chef ingår ansvar för HR-avdelningen som består av HR-enheten och Löneenheten med totalt 27 medarbetare.

− Jag ser fram emot ett meningsfullt och inspirerande uppdrag – att få vara med och påverka min hemkommuns utveckling i en fortsatt positiv riktning. Jag vill verka för en positiv och hållbar personalpolitik, där en central del är att kunna behålla och rekrytera kompetenta medarbetare som trivs och mår bra på jobbet, säger Marie Björnsson.