Foto på Mats Dahlbom, (C) ordförande i Teknik- och fritidsnämnden, William Lavesson, projektledare, och Jennifer Eklund arbetsledare på JSB vid bygget av Jössarinken.
Mats Dahlbom, (C) ordförande i Teknik- och fritidsnämnden, William Lavesson, projektledare, och Jennifer Eklund arbetsledare på JSB. Foto: Elmida Magnesjö
fritid

Nu tar nya ishallen form i Mörrum

Karlshamns kommuns nya träningshall vid Jössarinken börjar ta form och beräknas stå klar under hösten 2020.

Träningshallen började byggas under hösten 2019 och än så länge går allt enligt tidsplanen.

– Ishallen är efterlängtad av många! Byggnationen börjar nu växa fram intill den gamla och snart kommer hela vägen ut till Byggesvägen att läggas om. Det blir ett helhetslyft för hela området, säger William Lavesson, projektledare för den nya träningshallen vid Jössarinken i Mörrum.

Den nya hallen kommer att bestå av en isrink med standardmått, läktare med plats för cirka 300 åskådare, kansli, gym, kök, lounge och nya omklädningsrum som kommer att ersätta de gamla. Hallen kommer att användas för både hockey och konståkning och ha en markyta på cirka 4 000 kvm. Taket kommer att förses med solceller som gör att träningshallen till stor del blir egenförsörjande på el.

– Vi har valt ett energieffektivt system som miljömässigt är ett bättre alternativ, säger Mats Dahlbom (C), ordförande i Teknik- och fritidsnämnden.

– Det är ett jättekul projekt och ett väldigt speciellt bygge med helt andra funktioner, andra ytor och annorlunda tänk jämfört med den gamla hallen, säger Jennifer Eklund, arbetsledare på JSB.

Takstolarna monteras under de närmaste dagarna. Arbetet fortsätter sedan fram till hösten 2020 då den förväntas stå klar. Den nya ishallen har varit efterlängtad från flera håll, och Mats Dahlbom menar att den kommer att bidra till ett mer aktivt föreningsliv i Karlshamn och även till en mer attraktiv kommun.

– Här tränar 300 ungdomar som är mellan 3-20 år varje vecka, och med en ny hall skapas nya möjligheter och bättre förutsättningar, säger Mats Dahlbom.