Foto på Stenbackanavet
skola

Nu öppnar fritidsgård även upp för högstadieungdomar på lördagar

Med start nu på lördag, den 29 augusti, kan ungdomar från kommunens olika högstadieskolor besöka Stenbackanavets fritidsgård i Asarum. Det var länge sedan det var lördagsöppet för denna målgrupp på någon av kommunens fritidsgårdar.

För att öka tillgängligheten i antalet dagar och möjliggöra fler öppetkvällar i veckan för kommunens högstadieelever öppnar Stenbackanavets fritidsgård i Asarum nu upp på lördagar, mellan klockan 18-22.

– Alla ungdomar i kommunen som går på högstadiet i årskurs 7-9 är välkomna dit för att umgås med sina kompisar, spela spel, laga mat, baka, pyssla, måla, spela biljard eller pingis – ja, vad de än vill hitta på, säger Josefine Lindell, fritidsledare.

Det finns fem fritidsgårdar i kommunen och det var väldigt länge sedan de haft öppet för högstadieungdomar på helgen. För att kunna möjliggöra lördagsöppet har Stenbackanavets fritidsgård stängt på fredagar och högstadieungdomarna välkomnas istället till Mörrums fritidsgård på Norrevångsskolan eller till fritidsgården Annexet inne i centrala Karlshamn mellan klockan 18-22. Annexet är som vanligt öppet för kommunens gymnasieungdomar under lördagar mellan 18-23.

– Vi har länge funderat på att ha lördagsöppet för högstadieungdomarna men tidigare inte fått till bemanningen, men tack vare att vi nu slår ihop personal från Mörrum och Asarum kan vi hålla öppet även under lördagar vilket både ungdomarna och vi är väldigt glada över, säger Josefine.

Fritidsgårdarna bemannas alltid av två vuxna fritidsledare.

– Vi har sett ett behov från högstadieungdomarnas sida att ha någonstans att vara tillsammans med andra även på under lördagarna och detta är en satsning för att skapa fler mötesplatser även på helgen.