fritid

Motionsspår med havsnära genvägar

Med utgångspunkt från Österslätts spontanidrottsplats i Karlshamn, går natur- och stadsnära motions- och promenadstråk i varierade distanser. Kustrundan är en av slingorna, en sträcka på 9,5 kilometer som är möjlig att korta av med genvägar.

Stadsrundan är fyra kilometer lång och är en lättillgänglig asfalterad runda på gång- och cykelvägar runt Karlshamns stadskärna

Kolleviksrundan är 4,5 kilometer och går på gång- och cykelvägar i havsnära miljöer i Kolleviksområdet. Rundan är tillgänglig för barnvagnar och rullstolar.

Med utgångspunkt från Österslätts spontanidrottsplats i Karlshamn, går natur- och stadsnära motions- och promenadstråk i varierade distanser. Här finns kartor och information om de olika stråken.

Den populära Kustrundan går delvis längs strandpromenaden i Väggaområdet på kuperade grus- och skogsstigar och passar till traillöpning. Underlaget är till största delen obelagt. Kustrundan finns även avkortad på tre, fyra och sex kilometer.

Österslätts spontanidrottsplats är ett attraktivt och välbesökt fritidsområde för spontanidrott och umgänge. På Österslätt finns sand-, asfalt-, och grönytor för olika typer av aktiviteter. Bland annat finns kickbikebana och skateytor vid sidan om ytor för basket, bordtennis, beachhandboll och beachvolleyboll.

Här finns även musikanläggning för utomhusbruk där man kan koppla upp sig via Bluetooth och spela musik direkt från den egna mobilen.

Österslätts spontanidrottsplats är ett attraktivt och välbesökt fritidsområde för spontanidrott och umgänge.

Till spontanidrottsplatsen hör även grillplats.

Text och foto: Krisztina Andersson