Foto med texten En Vecka Fri Från Våld
stod

Ljusmanifestation på torget under En vecka fri från våld

På måndag startar årets upplaga av aktivitetsveckan En vecka fri från våld. Årets tema kretsar kring våldsutövare, och veckan bjuder på en blandning av digitala föreläsningar och aktiviteter på plats i Blekinge.

Ingen ska behöva utsättas för våld i en nära relation, men tyvärr är det verkligheten för många i dag. Mäns våld mot kvinnor är ett omfattande problem som innebär ett stort lidande för de drabbade samtidigt som det skapar negativa konsekvenser för hela samhället. Tillsammans behöver vi stå upp för ett samhälle fritt från våld. Den återkommande aktivitetsveckan En vecka fri från våld sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

I Blekinge går flera aktörer ihop och anordnar kostnadsfria digitala föreläsningar och olika aktiviteter på plats runtom i länet på temat våldsutövare. Här i Karlshamn har vi en ljusmanifestation vid fontänen på torget torsdagen den 25 november klockan 15:00-17:00 för att uppmärksamma den internationella dagen mot våld mot kvinnor. Där finns kommunens relationsvåldsteam på plats tillsammans med kvinnojouren.

Senare samma dag visas enmansföreställningen Brutna löften, brutna revben på Stadsteatern. Mellan klockan 18:30 och 20:00 visas föreställningen som handlar om just våld i nära relationer. Vi får följa den vältalige Sebastian i ett polisförhör där han berättar om den charmiga Julia, som är kvinnan i hans liv. Utan att glorifiera våldet får vi en inblick i varför någon väljer att ta till våld och psykisk misshandel för att bryta ner en annan människa.

Hela programmet finns på Länsstyrelsen Blekinges webbplats:

Program: En vecka fri från våld 2021