Norges F16 träning på Vägga IP under tisdagseftermiddagen. Foto: Hanna Hörnbäck
fritid

Landskamperna använder kommunens idrottsanläggningar

Just nu pågår landskamper i Blekinge och nationella som internationella fotbollsspelare använder kommunens idrottsanläggningar. Tack vare den bra kvalitén på våra anläggningar och bra förutsättningar har vi haft möjligheten att arrangera den här sortens fotbollsmatcher.

Blekinge har fått förmånen att arrangera landskamper för P16/F16. Initiativet är ett samarbete mellan Svenska fotbollsförbundet och Visit Blekinge där Svenska fotbollsförbundet var nere i Blekinge för att kolla förutsättningarna att arrangera landskampen. Vid detta tillfälle besökte de Karlshamns kommuns fotbollsplaner och Svängsta IP, Vägga IP och Asarums IP höll måttet för träning och matcher inom landskampen.

Länder som har spelat eller kommer att spela i kommunen är Sverige, Schweiz, Island, Frankrike och Norge. I måndags spelade P16 Sverige mot Schweiz på Asarums IP och det var upp mot 900 besökare som kom och tittade, en riktig fotbollsfest. På plats var även talangscouter från europeiska toppklubbar för att se när ungdomarna spelade.

Fantastiskt värdskap av föreningslivet och servicepersonalen

Tack vare den bra kvalitén på våra anläggningar och bra förutsättningar har vi haft möjligheten att arrangera den här sortens fotbollsmatcher. Här gör planskötare och vaktmästeriet ett fantastiskt jobb med att ta hand om våra lokaler. Tack vare föreningslivet som har hjälpt till med värdskap under landskapen, där IFK Karlshamn har agerat träningsvärd och Asarums IF som agerat matchvärd, har vi bara än så länge fått positiv respons från våra nationella och internationella besökare.

– Än så länge är alla mycket nöjda med våra anläggningar och fotbollsplaner. Vi har ett fantastiskt värdskap och det är stort tack vare våra föreningar och servicepersonalen. Arrangemang av detta slag stärker Karlshamns kommun varumärke som evenemang och idrottskommun, säger Thomas Nilsson på Kultur- och fritidsavdelningen Karlshamns kommun.

Har du inte varit på någon match ännu så kan du vara lugn, det är fortfarande två matcher kvar innan landskapen är över. På fredag klockan 18:00 spelar F16 Norge mot Sverige. Landskapen i Karlshamns kommun avslutas på måndag klockan 12:00 när F16 Norge mot Frankrike spelar. Båda matcherna kommer att vara på Asarums IP.