Anteckningsbok med texten Corona Virus
kommun

Lägesbild för Karlshamns kommun den 8 juli

Kommunens anläggningar, både inomhus och utomhus, är åter öppna för bokning och användning av föreningar och privatpersoner. Trots lättade restriktioner är det fortfarande pandemilagens begränsningar kring hur många som samtidigt får vistas i anläggningarna som gäller.

Antalet positiva/vecka i egentestningen i Karlshamn ligger fortsatt på en låg nivå, motsvarande den kommunen hade under sommaren 2020. Även i övriga kommuner i Blekinge är antalet nya konstaterat smittade lågt. För att förebygga nya smittutbrott är det viktigt att fortsätta följa nationella restriktioner samt att vaccinera sig när tillfälle ges. Region Blekinge har nu öppnat bokningen för vaccinering för alla över 18 år.

Väggabadet öppnar vecka 29

Under den gångna veckan har inga nya smittfall i de kommunala verksamheterna konstaterats. Sjukfrånvaro på grund av corona påverkar inte verksamheterna.

– Det stabila läget för våra verksamheter gör nu att vi planerar för att öppna upp Väggabadet för motionssim. Badet planeras att öppna under vecka 29 och besökare kommer att kunna boka in sig för en begränsad tid varje dag. Ytterligare information om öppnandet ges av Väggabadet via hemsida och sociala medier, säger Mats Hadartz, stabschef.

Kommunen kommer efter sommaren åter att hyra ut kommunala lokaler till privata fester. Samtliga aktiviteter ska genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Antal konstaterade smittade

Region Blekinge rapporterar den 8 juli om 12942 personer varav två vårdas på sjukhus (en inom intensivvården). 130 smittade personer har avlidit.

Antal konstaterat smittade kommunvis:

Karlskrona 4961
Ronneby    2052
Karlshamn 2656
Sölvesborg  1603
Olofström   1096
Utomläns      574

Statistiken uppdateras på Region Blekinges webbplats helgfria vardagar.

Rapporterar ingen påverkan

Karlshamns kommun rapporterar ”ingen påverkan”  (ett på en femgradig skala) då kommunen uppfyller följande kriterier: verksamheten genomförs enligt plan, lagstadgade och andra krav uppfylls.

Nästa lägesbild sammanställs och publiceras den 22 juli.

Läs mer om lättnaderna i restriktionerna på Länsstyrelsen Blekinges webbsida.