Anteckningsbok med texten Corona Virus
kommun

Lägesbild för Karlshamns kommun den 22 juli

Antalet positiva/vecka i egentestningen i Karlshamn ligger fortsatt på en låg nivå, motsvarande den vi hade under sommaren 2020. Även i övriga kommuner i Blekinge är antalet nya konstaterat smittade lågt. För att förebygga nya smittutbrott är det viktigt att fortsätta följa nationella restriktioner samt att vaccinera sig när tillfälle ges.

Trots att reglerna om ett visst antal kvadratmeter per person i olika sammanhang tagits bort är det fortfarande viktigt att hålla avstånd och undvika trängsel. Här finns ett stort och delat ansvar mellan dom som bedriver verksamheter eller arrangerar olika tillställningar och dig som besökare.

– Den gångna veckan har vi inga nya smittfall i de kommunala verksamheterna. Sjukfrånvaro på grund av corona påverkar inte verksamheterna, säger Mats Hadartz, stabschef.

Väggabadet är nu öppet för motionssim, vattengymnastik och simskola för barn. Som besökare måste man boka in sig för en begränsad tid varje dag. Ytterligare information ges på Väggabadets webbsida och sociala medier.

Antal konstaterade smittade

Region Blekinge rapporterar den 22 juli om 12967 personer varav en vårdas på sjukhus (en inom intensivvården). 130 smittade personer har avlidit.

Antal konstaterat smittade kommunvis:

Karlskrona 4966
Ronneby    2054
Karlshamn 2665
Sölvesborg  1605
Olofström   1096
Utomläns      581

Statistiken uppdateras på Region Blekinges webbplats helgfria vardagar.

Vi rapporterar ”ingen påverkan” på Karlshamns kommun (ett av en femgradig skala).

Nästa lägesbild sammanställs och publiceras den 5 augusti.