Anteckningsbok med texten Corona Virus
kommun

Lägesbild för Karlshamns kommun 1 april

Allt pekar nu på att smittspridningen ökar i Karlshamn och i Blekinge samtidigt som vi står inför påskhelgen med lediga dagar för många av oss. Det är nu viktigt att vi alla verkligen tar ansvar och följer alla direktiv, både på jobb och på fritiden.

Den senaste veckan följer Karlshamn Blekinges utveckling med en ökning av antalet positiva egentester men också av antalet inlagda på sjukhus. Det gäller därmed att fortsätta hålla i och hålla ut för att bromsa smittspridningen.

Den gångna veckan har vi konstaterat flera nya Coronasmittade i våra kommunala verksamheter och testning av ”nära kontakter” pågår. Än så länge har vi ingen konstaterad klustersmitta utan de smittade medarbetarna finns utspridda på olika arbetsställen.

Vaccinering av kommunal personal är fortsatt pausad men vaccinering personer som är 65 år och äldre fortsätter.

Vi förlänger de restriktioner vad gäller idrottsverksamhet för barn- och ungdomar födda -02 och senare enligt regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Restriktionerna gäller tills dess att vi meddelar annat.

Antal konstaterade smittade

Region Blekinge rapporterar den 31 mars om 8989 bekräftade smittfall i länet varav 16 vårdas på sjukhus (fem inom intensivvården). 120 smittade personer har avlidit.

Antal coronasmittade personer per kommun:

Karlskrona       3700
Ronneby          1624
Karlshamn  1629
Sölvesborg        921
Olofström         747
Utomläns          361

Statistiken uppdateras på Region Blekinges webbplats helgfria vardagar.

Rapporterar måttlig påverkan

Karlshamns kommun rapporterar måttlig påverkan (två av en femgradig skala) då kommunen uppfyller följande kriterier: verksamheten genomförs delvis enligt plan och tillgängliga resurser är ansträngda.

Arbetet i krisledningsstaben fortsätter. Fokus ligger på att i samverkan med Region Blekinge genomföra vaccinering, vidta åtgärder för att minska smittspridning samt att vidmakthålla våra verksamheter.