kultur

Konstklubben – maj månads konstnär

Ingela Lindblom, månadens konstnär på cafeterian i Rådhuset.

Nu har ny konst som allmänheten kan ta del av kommit upp inne på Rådhuset. Under maj månad är det Ingela Lindblom som visar upp sina verk.

Varje månad ställer en ny konstnär ut sina verk i Rådhusets kafeteria, och den här månaden är det Bräkne-Hoby-bon Ingela Lindblom. Hon målar främst med akvarell men ibland testar hon också andra tekniker så som olja, akryl eller enkaustik, som är en form av vaxmålning.

Ingela Lindblom är självlärd men har haft ett intresse för konst hela livet. Favoritmotivet är förutom blommor och fåglar, ställen som hon själv varit på och vill återuppleva i form av en tavla.

–  Nostalgin ökar ju som bekant med åren, och därför väljer jag ofta att föreviga smultronställen som jag upplevt under livets gång, och målar då gärna så exakt som möjligt för att kunna se tillbaka och minnas hur det såg ut vid just det tillfället, berättar hon om sin konst.

Du är varmt välkommen att komma in och titta på utställningen under Rådhusets öppettider. Det är öppet måndag till torsdag klockan 07:30-16:30 och fredag klockan 07:30-16:00.