kultur

Konstklubben – december månads konstnär

Ny konst är uppsatt inne på Rådhuset som allmänheten kan ta del av. Denna månad är det konstnären Robert Hjelm som visar upp sina verk. 

Varje månad ställer en ny konstnär ut sina verk i Rådhusets kafeteria. December månads konstnär är Robert Hjelm, och temat för den här utställningen är ”Black & Metal”.

Mycket av Robert Hjelms skapade har handlat om människor, former, gestalter och olika uttryckssätt. Han har alltid fascinerats och inspirerats av möten med människor och deras erfarenhet. Robert är självlärd, förutom kortare kurser i teckning. Skapandet tog fart när han började teckna på 70-talet, och efter det höll han på med keramik i 30 år.

– Jag har och haft ett stort behov av att utforska och lära mig hantera olika material såsom lera, metall och trä.

Roberts skapande kan delas in i olika perioder. Tidigare har det bland annat varit kroppar och kroppsformer, kossor, aluminium, fåglar och hästar. Och månadens tema för utställningen är alltså ”Black & Metal”. Välkommen in för att se hur det gestaltas!

Du kan komma in och titta på utställningen under Rådhusets öppettider. Det är öppet måndag till torsdag klockan 07:30-16:30 och fredag klockan 07:30-16:00.

Här kan du läsa mer om Konstklubben Kommuntavlan.