Karlshamns nya näringslivschef, Sara Dahlberg. Foto: Hanna Hörnbäck.
kommun

Karlshamns nya näringslivschef

Nu är det klart att Sara Dahlberg blir Karlshamns kommuns nya näringslivschef. Idag arbetar Sara på Svenskt Näringsliv och är nu redo att ta sig an rollen som Karlshamns nya näringslivschef.

Sara Dahlberg har tidigare studerat ekonomi och retail management på Lunds universitet och arbetar för nuvarande som näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv. Där har hon ett nära samarbete med företag och politik för att driva frågor för Sveriges företag. Genom sitt arbete på Svenskt Näringsliv är hon väl insatt i frågor som rör Blekinge och hur vi tillsammans kan stärka vår position nationellt.

– Att bli Karlshamns nya näringslivschef känns väldigt spännande! Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med näringslivet i Blekinge och företagen i Karlshamns kommun. Jag ser också verkligen fram emot att få jobba med en oerhört kompetent uppställning kollegor som jag vet finns inom kommunen, säger Sara Dahlberg.

Daniel Wäppling och Sara Dahlberg tillsammans med ordförande för kommunstyrelsens näringslivs- och samhällsbyggnadsutskott (NSU) Magnus Sandgren (M) som ser fram emot en ny kraft inom kommunen.

Sara tillträder i januari och då planerar hon att först lära känna organisationen. Därefter är ambitionen att tillsammans med kommunen och framför allt näringslivsenheten fortsätta förvalta och utveckla näringslivet. Hon menar att det är viktigt att skapa ett bra företagsklimat som gör att kommunens företag kan växa och utvecklas.

– Vi välkomnar Sara till Karlshamns kommun och ser fram emot att arbeta tillsammans med henne för att fortsätta utveckla det lokala näringslivsklimatet, säger Daniel Wäppling, kommundirektör på Karlshamns kommun.