fritid

Karlshamns kommun får pris för årets nattvandrande kommun 2023!

Karlshamns kommun tillsammans med alla våra nattvandrande föreningar har fått ta emot priset för årets insatser inom nattvandring. Det är verksamheten nattvandring.nu som delar ut priset till en kommun varje år.

Karlshamns kommun fick ta emot priset efter att ha visat på vikten av samverkan när det gäller förebyggande arbete genom att jobba både långsiktigt, strategiskt och målmedvetet men också genom att ge stöd till det lokala föreningslivet. En del av motiveringen lyder:

”En samverkan där föreningslivet motiveras och engageras till att vara delaktiga i det viktiga ideella arbetet för kommunens barn och ungdomar. ”

Vi har i kommunen flera föreningar som är med och bidrar till nattvandringen, en av de som är med och nattvandrar för en förening är politikern Ida Lindgren och för henne är det här ett tecken på ett lyckat samarbete.

– Det är ju superhäftigt, jag är stolt över att vi satsar på nattvandringen! Det gynnar ju både kommunen och föreningarna, säger Ida Lindgren.

Även fältsekreteraren Ebba Axner Karlsson tycker att det har stor betydelse att samverkan mellan de nattvandrande föreningarna och kommunen fungerar bra.

– Det är som att ha fyra extra ögon med sig när man är ute och jobbar. Föreningarna som nattvandrar hjälper till att täcka ett större område än vad vi kan göra på egen hand. Bara att nattvandrarna syns skapar en trygghet och de kan också ge oss tips om de ser något som händer, förklarar hon.