Foto: Per Pixel Petersson
kommun

Karlshamns företag tar hem andra platsen i bäst tillväxt 2023

Karlshamns kommun hamnar på en andra plats bland Blekinge läns aktiebolag som har bäst tillväxt under 2023.

Varje år granskar företaget Syna boksluten från samtliga aktiebolag i Sverige. Det görs för att kunna ta reda på hur det går för näringslivet i landets kommuner. De kommuner som har störst andel företag med nyanställda, ökar sin omsättning och går med vinst tilldelas priset Bäst Tillväxt. I år tar Karlshamns företag hem andra platsen i Blekinge!

− Våra företag har mött flera utmaningar under 2023 i form av kostnads- och ränteökningar. Att företagen i Karlshamns kommun har gått bra i relation till näringslivet som helhet är ett kvitto på lösningsfokuserade företagare som levererar det som efterfrågas. Deras engagemang och driv skapar förutsättningar för nyanställningar, högre omsättning och starkare resultat vilket gynnar hela Karlshamns kommun, säger Jesper Gustafson, företagsrådgivare på Karlshamns kommun.

Totalt är det 76 företag i kommunen som sticker ut och uppfyller alla tre kriterierna, nyanställda, ökat sin omsättning och gått med vinst. Framåt fortsätter kommunen och framför allt Näringslivsenheten med att främja möjligheten för företagen. Bland annat genom att lyfta fram nya möjligheter och erbjuda en tydlig och enkel kontakt med kommunen.

− Vi vill att våra företagare ska ha riktigt bra förutsättningar att utveckla sin verksamhet samtidigt som vi vill skapa attraktiva erbjudanden för nya aktörer att etablera sig här. Tillsammans tittar vi på era ambitioner för att kunna hjälpa er framåt på absolut bästa sätt, säger Jesper Gustafson, företagsrådgivare på Karlshamns kommun.

Se resultatet från undersökningen här.